8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate V.Gheorghiță: Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România după Crăciun

V.Gheorghiță: Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România după Crăciun

Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România între Crăciun și Revelion și va fi o tranșă simbolică, de până în 10.000 de doze, din care vor putea fi vaccinați 5.000 de oameni, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță.

El a făcut aceste precizări după ce Comisia Europeană a anunțat că Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană.

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a spus, la Digi24, Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că în prima fază în România vor ajunge până în 10.000 de doze de vaccin, „o tranșă simbolică” din primul lot care va fi trimis statelor din Uniunea Europeană în aceeași zi, iar din aceste doze vor putea fi vaccinați 5.000 de români.

Potrivit medicului militar, în luna ianuarie România ar urma să primească 600.000 de doze, care ar permite vaccinarea anti-COVID a 300.000 de persoane, iar „cantitatea va crește de la o lună la alta”.

Medicul Gheorghiță a mai spus că, cel târziu joi, va exista o listă finală cu centrele de vaccinare din România.

„Prefer să fie mai puține centre și mai bine organizate, decât mai multe centre mici, cu personal puțin, care să funcționeze cu dificultate”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

 

SourceNews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?