sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă arhiva emisiuni Prin tribunale ca prin viață V. Gheorghiță, despre varianta Delta: ”Se estimează că are un nivel de...

V. Gheorghiță, despre varianta Delta: ”Se estimează că are un nivel de contagiozitate la fel ca varicela.”

Valul 4 al pandemiei este un eveniment care devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai real. În acest context oamenii își formează diferite opinii cu privire la importanța vaccinării, gravitatea mutației Delta și posibile noi restricții. La nivel mondial țările se pregătesc de sosirea acestuia, iar unele dintre ele deja trec prin acest val.

În emisiunea ”Prin tribunale ca prin viață”, cu Mihaela Olaru, Dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase și Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID 19, oferă informațiile necesare pentru a cunoaște mai bine situația prezentă din România, dar și cea din viitor:

”Este cât se poate de evident că pandemia nu s-a încheiat, că în momentul de față se observă o creștere importantă a numărului de cazuri la nivel global. În momentul de față vorbim de o creștere importantă a ratei de notificare a cazurilor la nivel european.

Vorbim deja de o magnitudine care este la 60% din valul precedent și încă suntem la început. Acest lucru evident că este generat pe de o parte de creșterea numărului de cazuri care sunt reprezentate de varianta Delta, care știm că este mult mai adaptată, mult mai contagioasă.

Chiar se estimează că are un nivel de contagiozitate la fel ca varicela. Ceea ce înseamnă că o persoană diagnosticată cu infecție SARS-COV-2 cu această variantă virală, poate să genereze 7-8 cazuri secundare.”

REACȚIA IMUNĂ A ORGANISMULUI CARE A TRECUT PRIN SCHEMA DE VACCINARE

”Persoanele vaccinate chiar dacă fac parte din categoria celor cu risc crescut de a face forme severe, au un nivel de protecție de peste 90% față de aceste forme, față de internare, față de decese.

Aici sunt beneficiile vaccinării. Chiar dacă nu ne ferește 100% de a face o infecție asimptomatică, ne scade riscul de aproximativ 20 de ori de a ajunge la spital și de a face o formă gravă de boală.”

Pentru mai multe declarații te invităm să urmărești emisiunea completă accesând link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...