8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Unul dintre principalii opozanți ai lui Putin a făcut declarații despre amenințările...

Unul dintre principalii opozanți ai lui Putin a făcut declarații despre amenințările dictatorului

Activist în domeniul drepturilor omului, șahistul Garry Kasparov a amintit că e prima oară în istoria noastră când vedem ororile războiului online. Din confortul caselor lor, ruşii ar putea fi tentaţi să creadă că imaginile cutremurătoare din Bucha ar putea fi propagandă ucraineană, dar puşi în situaţia de a lupta în acest război situaţia s-ar putea schimba, iar momentul în care ruşii vor ieşi în stradă e o chestiune de timp.

 

Prezent în România, fostul campion mondial la şah Garry Kasparov a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre posibilele evoluţii ale războiului declanşat de Rusia în Ucraina, manifestându-şi îndoiala că Vladimir Putin va găsi “voluntari dispuşi să moară pentru nebunia lui geopolitică”.

https://www.a7tv.ro/sorin-cimpeanu-a-cerut-introducerea-sahului-in-scoli/

„Cât va mai dura? Cred că nu pentru multă vreme, pierderile lui Putin cresc acolo. Vorbim de 100.000 de soldaţi, morţi şi răniţi, scoşi din luptă.

De la ce cost al pâinii vor ieşi ruşii în stradă? Eu nu ştiu, nici Putin nu ştie. Dictatorii nu pot măsura asta.

Dictatorii sunt mereu în pericol când par slabi. Când Putin pierde războiul din Ucraina şi sancţiunile vor forţa milioane de ruşi să protesteze faţă de deteriorarea condiţiilor de viaţă, cred că va ajunge ca alţi dictatori dinaintea lui: îşi va înceta cariera politică, va fi forţat s-o facă.

Putin a spus că pe 9 mai va fi finalul razboiului. Va încerca să spună ceva, ca a luat Mariupol, că a luat câteva sate mici.

Dar nu e un război pe care să îl poată câştiga. E o chestiune de timp până când un răspuns al anumitor cercuri sociale din Rusia va începe să apară.

E ca un vulcan. Nu ştii când va avea loc erupţia. E inevitabil, dar nu ştii dacă va mai dura 10 ani sau 10 zile.

Marile oraşe ruseşti nu experimentează greutăţile războiului. Majoritatea soldaţilor sunt din zone sărace, de la ţară.

A declara război ar duce la o schimbare dramatică. Când milioane de oameni, care acum se uită la război, de acasă, din fotoliu, vor trebui să se implice, se va schimba.

Ruşii din clasa din mijloc, care au venituri bune, să uită la aceste imagini din Bucha şi la nivel psihologic ar vrea să creadă că e propagandă ucraineană, dar când îşi dau seama că vor fi implicaţi conştientizează că s-ar putea să fie adevărat.

Ar însemna că finalul e aproape. Economic, Rusia e o cauză pierdută. E o iluzie că Rusia e puternică.

Sancţiunile taie bucată cu bucată. Putin pierde venituri. Toate segmentele din economia Rusiei se restrâng şi se vor prăbuşi.

Rusia depinde de piese de schimb din Occident, pe care nu mai poate să le obţină”.ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]