8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Uniunea Europeană nu va recunoaște formarea noului Emirat Islamic al Afganistanului

Uniunea Europeană nu va recunoaște formarea noului Emirat Islamic al Afganistanului

La o săptămână după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, săptămână cruntă pentru cei care locuiau acolo și care s-au confruntat cu frici de 20 de ani uitate, statele lumii încep să își declare poziția față de conducerea din Emiratul Islamic al Afganistanului. În timp ce SUA pare destul de indiferentă, China și Rusia se declară state-prietene cu talibanii, iar la polul opus, Uniunea Europeană refuză să recunoască în mod oficial formarea Emiratului Islamic.

 

Mai mult decât atât Ursula von der Leyen a declarat că orice țară care nu va respecta drepturile omului, femeia și minoritățile nu va beneficia de finanțări din partea CE.

”Uniunea Europeană nu i-a recunoscut pe talibani și nici nu conduce negocieri formale cu aceștia”, a declarat sâmbătă președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o săptămână după ce insurgenții au preluat controlul asupra Afganistanului.

Șefa CE a mai declarat că ”finanțarea UE pentru dezvoltare este condiționată de respectarea drepturilor omului, tratamentul decent al minorităților și respectarea drepturilor fundamentale ale femeilor.”

China și Rusia, pe de altă parte, preferă să dezvolte relații pașnice cu noua conducere și nu se opun în niciun fel politicii pe care o susțin talibanii.

China este pregătită să aprofundeze relațiile „de prietenie și cooperare” cu Afganistanul, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a guvernului, după ce talibanii au preluat controlul asupra țării.

Kremlinul a spus că nu există planuri de evacuare a ambasadei rusești la Kabul, mass-media de stat rusă raportând că grupul islamist sunnit format după retragerea sovietică a Afganistanului a promis să garanteze siguranța personalului său diplomatic.

„Organizația are „bune relații cu Rusia ”și o„ politică în general pentru a asigura condiții de siguranță pentru funcționarea ambasadei rusești și a altor ambasade”, a spus agenției de știri AP Suhail Shaheen, un purtător de cuvânt al biroului politic al talibanilor.


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...