miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate UNICEF: Cum a afectat pandemia de COVID-19 copiii din întreaga lume?

UNICEF: Cum a afectat pandemia de COVID-19 copiii din întreaga lume?

După un an de la declararea pandemiei de COVID-19, cele mai recente date disponibile ale UNICEF descriu o nouă realitate, dezastruoasă şi deteriorată, pentru copiii din întreaga lume.

 

„Numărul copiilor înfometați, izolaţi, abuzați, afectați de anxietate, care trăiesc în sărăcie şi sunt forțați să se căsătorească, a crescut.

În același timp, a scăzut accesul lor la educație, socializare şi servicii esențiale, inclusiv de sănătate, nutriție şi protecție. Există indicii certe care arată că în anii următori copiii vor purta cicatricile pandemiei”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

Sursa Publika.md

 

Conform unui comunicat de presă emis de UNICEF, cel puţin unu din trei elevi nu a avut acces la educaţia la distanță în perioada în care școlile au fost închise și cel puţin unu din şapte copii şi tineri a fost afectat de măsurile de izolare la domiciliu în cea mai mare parte a anului trecut, ceea ce duce la stări de anxietate, depresie şi izolare, relatează Agerpres.

Şcolile sunt închise de aproape un an pentru peste 168 de milioane de elevi la nivel global. Două treimi din ţările unde şcolile au fost închise total sau parțial se află în America Latină şi Caraibe.

Potrivit aceluiași comunicat, în ţările în curs de dezvoltare se preconizează că sărăcia în rândul copiilor va crește cu aproximativ 15%. Se estimează că numărul copiilor care trăiesc în gospodării aflate sub pragul sărăciei va crește cu 140 de milioane.

În noiembrie 2020, peste două treimi din serviciile de sănătate mintală destinate copiilor şi adolescenților fuseseră întrerupte.

Aproximativ trei miliarde de oameni din întreaga lume nu au condițiile de bază pentru a se spăla pe mâini cu apă şi săpun acasă.

În ţările cel mai puţin dezvoltate, trei sferturi din locuitori, peste două treimi din școli şi un sfert din instituţiile de sănătate nu au serviciile de igienă de bază necesare pentru a reduce transmiterea COVID-19.

În medie, 700 de copii sub cinci ani mor în fiecare zi din cauza bolilor cauzate de lipsa apei şi serviciilor de salubrizare şi igienă.

SourceAgerpres
Articolul precedent14 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următorCREȘTINAREA EUROPEI ISLAMICE

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...