8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Peste 290 de milioane de copii nu merg la școală din cauza...

Peste 290 de milioane de copii nu merg la școală din cauza coronavirusului

Școli închise din cauza coronavirusului.

Peste 290 de milioane de elevi din lume nu se duc la școală, în contextul în care epidemia de Covid-19 afectează întreaga lume și economia mondială.

Din cauza epidemiei, cel puţin 13 ţări au fost nevoite să-şi închidă şcolile. Această măsură afectează peste 290 de milioane de elevi în lume, potrivit UNESCO, care evocă un ”număr fără precedent”.

Organizaţia ONU pentru Educaţie şi Cultură aminteşte că, în urmă cu două săptămâni, China era unica ţară care închidea şcoli, relatează News.ro.

Italia, cel mai important focar european, care a depăşit miercuri pragurile de 100 de morţi şi de 3.000 de îmbolnăviri, a închis toate şcolile şi universităţile începând de joi şi până la 15 martie.

În Coreea de Sud, al doilea focar de contaminări după China (6.088 de cazuri, 35 de decese), vacanţa a fost prelungită cu trei săptămâni în şcoli şi creşe.

Japonia a decretat o izolare a tuturor persoanelor care vin din China şi Coreea de Sud, iar Australia interzice intrarea în ţară a străinilor care au fost recent în Coreea de Sud.

În total 36 de ţări au impus deja o interdicţie totală de intrare pe teritoriul lor a unor pesoane care vin din Coreea de Sud, potrivit Ministerului sud-coreean de Externe. Iar alte 22 au luat măsuri de carantină.

Tokyo a anunţat de asemenea amânarea unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping prevăzută în primăvară.

În Iran, unde autorităţile au semnalat încă 15 decese (107 morţi în total şi 2.922 de îmbolnăviri), instituţiile şcolare au fost închise pe o perioadă de o lună.

India a anunţat joi că şcolile primare de la New Delhi urmează să fie închise până la 31 martie.

Articolul precedent5 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următor6 MARTIE ÎN ISTORIE


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]