Unde spune statistica că ți-ai dori să locuiești?

0
393

Unde spune statistica că ți-ai dori să locuiești? Orașul de vis nu este aproape niciodată acela în care locuim și mereu căutăm o soluție mai bună în speranța unui upgrade în ceea ce privește calitatea vieții noastre. Cel mai recent raport lansat de Boston Consulting Group (BCG) ne spune care este topul orașelor în care merită să locuiești.

Intitulat “Cities of Choice: Are People Happy Where They Live?”, raportul se bazează pe sondaje efectuate pe mai mult de 50.000 de locuitori din 79 de orașe din întreaga lume. Pentru a înțelege ce îi determină pe rezidenții urbani să vrea să se mute sau invers, să dorească să rămână.

1. Metropole – Londra și New York

Cele două orașe au avut rezultate bune în ceea ce privește oportunitățile economice, calitatea vieții, capitalul social și interacțiunile cu autoritățile. Ele au obținut scoruri mai mici la viteza schimbării. Semnalând că poziția lor în clasament ar putea fi detronată în următorii ani. Cu toate acestea, ca grup, metropolele – definite ca având peste 10 milioane de locuitori – au arătat rezultate sub medie în dimensiunea oportunităților economice.

2. Orașe mari – Washington DC, Singapore și San Francisco

Orașele mari au scoruri mai bune la capitolul interacțiunii cu autoritățile. Dar nu s-au descurcat la fel de bine la capitolele precum capitalul social și viteza schimbării.

3. Orașe mijlocii – Copenhaga, Viena și Amsterdam

Definite ca fiind orașe cu o populație urbană de mai puțin de 3 milioane de locuitori – au avut cele mai bune rezultate, 18 din cele 28 de orașe primind scoruri generale peste scorul mediu. Ele se remarcă prin scoruri mari la capitolul calitatea vieții.

4. Orașe în curs de dezvoltare – Bangalore, Mumbai și Delhi

Sunt caracterizate prin rata ridicată de creștere și urbanizare. Pot fi identificate prin viteza mare de schimbare, dar cu o calitate a vieții mai scăzută.