sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Un minor de 12 ani și-a dat părinții în judecată pentru a...

Un minor de 12 ani și-a dat părinții în judecată pentru a câștiga dreptul la vaccinare

Un copil de 12 ani a vrut să facă vaccinul pentru a-și putea vizita bunica bolnavă de cancer pulmonar. Băiatul din Olanda și-a câștigat în instanță dreptul de a fi vaccinat anti-COVID.

 

Judecătorul Bart Tromp de la tribunalul districtual din Groningen (nord) a permis ca băiatul să fie vaccinat luând în considerare „interesele aflate în joc” în această vaccinare și „în special interesele minorului”.

În hotărâre se arată că băiatul poate să fie vaccinat „rapid”, deoarece interesele sale sunt mai importante decât un posibil apel al avocaţilor tatălui.

„Minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”, se arată în hotărârea judecătorească.

Copiii cu vârste între 12 și 17 ani din Olanda pot alege să fie vaccinați sau nu, dar au nevoie de permisiunea ambilor părinți sau a reprezentanților legali.

În situația de fata, părinții băiatului sunt divorțați. Mama lui a fost de acord, dar tatăl, sceptic cu privire la vaccinuri, s-a opus. Bărbatul crede o teorie vehiculată pe internet, conform căreia ar exista un risc mare ca sistemul reproducător al copilului să fie afectat pe termen lung.

Judecătorul i-a respins argumentul, pentru că nu are nicio bază științifică.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...