8.5 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Un minor de 12 ani și-a dat părinții în judecată pentru a...

Un minor de 12 ani și-a dat părinții în judecată pentru a câștiga dreptul la vaccinare

Un copil de 12 ani a vrut să facă vaccinul pentru a-și putea vizita bunica bolnavă de cancer pulmonar. Băiatul din Olanda și-a câștigat în instanță dreptul de a fi vaccinat anti-COVID.

 

Judecătorul Bart Tromp de la tribunalul districtual din Groningen (nord) a permis ca băiatul să fie vaccinat luând în considerare “interesele aflate în joc” în această vaccinare și “în special interesele minorului”.

În hotărâre se arată că băiatul poate să fie vaccinat “rapid”, deoarece interesele sale sunt mai importante decât un posibil apel al avocaţilor tatălui.

“Minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”, se arată în hotărârea judecătorească.

Copiii cu vârste între 12 și 17 ani din Olanda pot alege să fie vaccinați sau nu, dar au nevoie de permisiunea ambilor părinți sau a reprezentanților legali.

În situația de fata, părinții băiatului sunt divorțați. Mama lui a fost de acord, dar tatăl, sceptic cu privire la vaccinuri, s-a opus. Bărbatul crede o teorie vehiculată pe internet, conform căreia ar exista un risc mare ca sistemul reproducător al copilului să fie afectat pe termen lung.

Judecătorul i-a respins argumentul, pentru că nu are nicio bază științifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...

Proteste violente la Bruxelles!

Au fost violențe, duminică, la Bruxelles, la proteste față de restricțiile impuse pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Manifestanții s-au apropiat de sediile instituțiilor Uniunii...