8.5 C
București
luni, 28 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate „Un ghiozdan relaxat” - un proiect pilot inițiat în județul Constanța

„Un ghiozdan relaxat” – un proiect pilot inițiat în județul Constanța

În medie, greutatea unui ghiozdan cărat în spate de un elev este de 6-7 kilograme, pentru o zi cu 4-5 materii, iar a unui copil de clasa a 3 a este de aprox 30 de kg. Ghiozdanul trebuie carat în spate zilnic, la școală și înapoi acasă.
De cele mai multe ori, părinții sunt nevoiți să-i ducă pe copii până la intrare, special pentru a-i ajuta la căratul rucsacurilor supraîncărcate.
Părinții se plâng de ani de zile că elevii sunt nevoiți să care ghiozdane atât de grele. Au fost multe propuneri, să se renunțe la manualele scrise, auxiliarele să nu mai fie obligatorii, caietele să fie mai subțiri, dar nu s-a rezolvat nimic.

La Liceul Teoretic „Emil Racoviță” s-a inițiat un program pilot, prin care elevii să scape de povara mult prea grea: table inteligente, manuale electronice și tablete pentru elevi, iar copii vin și pleacă cu un ghiozdan care cântărește mai puțin de un kilogram.
Este vorba despre un proiect pilot, „Un ghiozdan relaxat”, o inițiativă în premieră în județul Constanța, cu perspectivă de aplicare la nivel național.
Școala din Techirghiol a fost dotată cu table interactive, proiectoare și laptopuri din bugetul local, iar proiectul valorează 700.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Fresh Acces, o PREMIERĂ pe piața media din România! Care este elementul surpriză din noua producție TV?

Suntem mereu alături de voi, publicul nostru, atenți la sugestiile și dorințele voastre și vă anunțăm, cu bucurie, că am îmbogățit grila de toamnă...

S-a dat startul alegerilor locale! 19 milioane de români sunt chemați la vot

Duminică 27 septembrie, la ora 7 dimineaţa, s-a dat startul alegerilor locale din România! Până la ora 21:00, când se închid urnele, cele peste 19...

27 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale...

26 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 26 septembrie, se celebrează ziua europeană a limbilor. Cu acest prilej, sunt promovate multilingvismul și diversitatea culturală de pe Bătrânul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?