„Un ghiozdan relaxat” – un proiect pilot inițiat în județul Constanța – A7TV – Trăiește viitorul!

„Un ghiozdan relaxat” – un proiect pilot inițiat în județul Constanța

17 ian. 2020
-->

În medie, greutatea unui ghiozdan cărat în spate de un elev este de 6-7 kilograme, pentru o zi cu 4-5 materii, iar a unui copil de clasa a 3 a este de aprox 30 de kg. Ghiozdanul trebuie carat în spate zilnic, la școală și înapoi acasă.
De cele mai multe ori, părinții sunt nevoiți să-i ducă pe copii până la intrare, special pentru a-i ajuta la căratul rucsacurilor supraîncărcate.
Părinții se plâng de ani de zile că elevii sunt nevoiți să care ghiozdane atât de grele. Au fost multe propuneri, să se renunțe la manualele scrise, auxiliarele să nu mai fie obligatorii, caietele să fie mai subțiri, dar nu s-a rezolvat nimic.

La Liceul Teoretic „Emil Racoviță” s-a inițiat un program pilot, prin care elevii să scape de povara mult prea grea: table inteligente, manuale electronice și tablete pentru elevi, iar copii vin și pleacă cu un ghiozdan care cântărește mai puțin de un kilogram.
Este vorba despre un proiect pilot, „Un ghiozdan relaxat”, o inițiativă în premieră în județul Constanța, cu perspectivă de aplicare la nivel național.
Școala din Techirghiol a fost dotată cu table interactive, proiectoare și laptopuri din bugetul local, iar proiectul valorează 700.000 lei.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *