8.5 C
București
miercuri, 27 ianuarie 2021
Acasă Editoriale Actualitate „Un ghiozdan relaxat” - un proiect pilot inițiat în județul Constanța

„Un ghiozdan relaxat” – un proiect pilot inițiat în județul Constanța

În medie, greutatea unui ghiozdan cărat în spate de un elev este de 6-7 kilograme, pentru o zi cu 4-5 materii, iar a unui copil de clasa a 3 a este de aprox 30 de kg. Ghiozdanul trebuie carat în spate zilnic, la școală și înapoi acasă.
De cele mai multe ori, părinții sunt nevoiți să-i ducă pe copii până la intrare, special pentru a-i ajuta la căratul rucsacurilor supraîncărcate.
Părinții se plâng de ani de zile că elevii sunt nevoiți să care ghiozdane atât de grele. Au fost multe propuneri, să se renunțe la manualele scrise, auxiliarele să nu mai fie obligatorii, caietele să fie mai subțiri, dar nu s-a rezolvat nimic.

La Liceul Teoretic „Emil Racoviță” s-a inițiat un program pilot, prin care elevii să scape de povara mult prea grea: table inteligente, manuale electronice și tablete pentru elevi, iar copii vin și pleacă cu un ghiozdan care cântărește mai puțin de un kilogram.
Este vorba despre un proiect pilot, „Un ghiozdan relaxat”, o inițiativă în premieră în județul Constanța, cu perspectivă de aplicare la nivel național.
Școala din Techirghiol a fost dotată cu table interactive, proiectoare și laptopuri din bugetul local, iar proiectul valorează 700.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Iosif Ciunterei: ”Pentru mine țăranul este o ICOANĂ”

Iosif Ciunterei sau ”Iosif pe coclauri”, așa cum îl știu cunoscuții, tânărul care umblă prin satele României vorbind cu bătrânii pe care lumea i-a...

EDUARD CLAUDIU MOISĂ – de la MILIONAR la MISIONAR

Eduard Claudiu Moisă lucrează împreună cu familia pentru sufletele rătăcite în animismul cambodgian. Claudiu este un prieten al televiziunii A7TV, el fiind invitatul Narcisei...

26 IANUARIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe 26 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.   Sărbătoarea este...

Olanda: Noi proteste anti-restricții!

Olanda, scena unor violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?