joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate „Un ghiozdan relaxat” - un proiect pilot inițiat în județul Constanța

„Un ghiozdan relaxat” – un proiect pilot inițiat în județul Constanța

În medie, greutatea unui ghiozdan cărat în spate de un elev este de 6-7 kilograme, pentru o zi cu 4-5 materii, iar a unui copil de clasa a 3 a este de aprox 30 de kg. Ghiozdanul trebuie carat în spate zilnic, la școală și înapoi acasă.
De cele mai multe ori, părinții sunt nevoiți să-i ducă pe copii până la intrare, special pentru a-i ajuta la căratul rucsacurilor supraîncărcate.
Părinții se plâng de ani de zile că elevii sunt nevoiți să care ghiozdane atât de grele. Au fost multe propuneri, să se renunțe la manualele scrise, auxiliarele să nu mai fie obligatorii, caietele să fie mai subțiri, dar nu s-a rezolvat nimic.

La Liceul Teoretic „Emil Racoviță” s-a inițiat un program pilot, prin care elevii să scape de povara mult prea grea: table inteligente, manuale electronice și tablete pentru elevi, iar copii vin și pleacă cu un ghiozdan care cântărește mai puțin de un kilogram.
Este vorba despre un proiect pilot, „Un ghiozdan relaxat”, o inițiativă în premieră în județul Constanța, cu perspectivă de aplicare la nivel național.
Școala din Techirghiol a fost dotată cu table interactive, proiectoare și laptopuri din bugetul local, iar proiectul valorează 700.000 lei.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...