8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Un deputat USR anunță două mari crize în România

Un deputat USR anunță două mari crize în România

Politica românească este în continuu dezacord cu privire la viitorul financiar al României. În timp ce actuala coaliție se asigură că mesajul transmis este acela că totul va fi în ordine în ciuda crizei iminente. Opoziția are alt discurs care, ca scos din regulile politice de dezbateri, este cel opus față de primul.

 

„Nu vreau să fiu un profet al apocalipsei, dar cred în piețele de capital și cred că ăsta este modul de alocare corect al resurselor.

Nu cred că companii de stat, dacă ar fi majoritar private și conduse prin piețe de capital, prin mecanismul profitului și pierderii ,ar fi stat pe sume fantastice de bani fără să reinvestească în producția de energie electrică, de exemplu, și în lucruri de genul acesta”, a spus Năsui, deputat USR.

 

El a precizat că se bucură că se va face și Contrapartea Centrală.

„E nevoie de ea pentru produse derivate. Ieri, un ministru din actualul Guvern a spus că aceste derivate trebuie interzise.

Adică e puțin contradictoriu. Dacă facem Contrapartea Centrală vrem să facem aceste derivate.

Haideți, trebuie să aveți curajul să spuneți adevărul: Derivatele nu sunt un instrument care crește riscul”, a mai afirmat Năsui.

 

Dimpotrivă, spune el, sunt instrumente de scădere a riscului.

„Te imunizezi contra riscului. Când nu le avem, crește riscul din sistem, crește riscul pentru toată lumea.

Dacă eu, producător de grâu, de exemplu, nu am certitudinea pe prețul pe care o să-l am la anul când e gata recolta, riscul e mai mare, țin mai mult risc asupra mea”, a explicat deputatul USR.

Făcând referire la Legea privind impozitarea cu 1-3% de pe piața de capital de anul viitor, el a spus:

„Mi-e greu să fiu contra scăderilor de taxe și impozite, cu toate acestea, nu există salvare individuală.

Nu există ideea că o să meargă bine bursa, dar o să meargă prost economia, o să fie prăpăd în România, dar totuși BVB va merge bine. Nu se va întâmpla lucrul acesta.

Poate se întâmplă doar pe termen scurt, așa, un ultim vals pe puntea Titanicului, dar nu asta ne dorim.

Pe termen lung vrem să trăiască în țara asta copiii noștri și nepoții noștri.

Să meargem pe soluții care ajută întreaga economie și care ne aduc beneficiu pe termen lung”.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]