vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Un bucureştean - al treilea cel mai longeviv bărbat din lume!

Un bucureştean – al treilea cel mai longeviv bărbat din lume!

Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani şi 3 luni, este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”. De asemenea, a fost declarat oficial „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comânescu este al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor („100 verified oldest men”) şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă („100 oldest living people”). Dumitru Comănescu a fost premiat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 lei.
Dumitru Comânescu s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea.

Potrivit Guinness World Records, cel mai bătrân bărbat din lume est japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani.
Watanabe a primit certificatul Guiness de stabilire a recordului mondial, la azilul de bătrâni unde locuiește, în provincia Niigata din Japonia. Bărbatul are 112 ani și 344 de zile, potrivit Guiness.

Într-un interviu acordat anul trecut, Watanabe a spus că secretul longevității sale este faptul că „zâmbește des și nu se enervează”.

Watanabe s-a născut pe 5 martie, 1907, fiind cel mai mare frate dintr-o familie cu 8 copii.
Bărbatul a lucrat pentru o companie care producea zahăr, apoi a fost angajat al statului japonez, în domeniul agriculturii. Watanabe a avut cinci copii. Japonezul a fost pasionat de grădinărit și și-a crescut propriile fructe și legume până la vârsta de 104 ani. Bărbatul a făcut parte și din armata japoneză spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1944.
Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, scrie News.ro.

Cel mai vârstnic om din lume trăieşte tot în Japonia şi este o femeie – Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincţia Guinness World Records.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...