marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Actualitate „Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”

„Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”

„Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”. Imaginile video care au surprins prăbușirea avionului în care se afla Evgheni Priogjin, șeful mercenarilor Wagner, exclud ipoteza unei defecțiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj, a declarat un jurnalist specializat în aeronautică pentru CNN.

Declarația specialistului

„El a venit în jos învârtindu-se și lăsând mult fum în urmă. Prin urmare, acest avion era în flăcări. Și se pare că îi lipseau unele piese de structură, suprafețe aerodinamice”, a declarat pentru CNN Miles O’Brien, un reporter specializat pe probleme legate de știință și industria aerospațială.

„Un avion ca acesta… ele nu cad catastrofal din cer fără să se întâmple ceva extrem de neobișnuit. [Prăbușirea] ar fi putut fi cauzată de o explozie în interiorul sau exteriorul aeronavei”, a mai spus acesta, dând exemplu în acest sens detonarea unui dispozitiv exploziv la bordul avionului sau lovirea acestuia de către o rachetă.

David Soucie, un fost inspector de siguranță din cadrul Administrației Federale pentru Aviație a SUA, a făcut comentarii asemănătoare. A remarcat și el că avionul părea să mai aibă doar o aripă în momentul în care s-a prăbușit.

Avionul în care s-a aflat Prigojin s-a dezintegrat în timpul prăbușirii

Presa de stat rusă a relatat joi că rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o suprafață de doi kilometri.

„După căderea liberă a avionului Embraer bucăți ale sale s-au împrăștiat pe o suprafață de 2 kilometri lângă satul Kuzhenkino. Acolo majoritatea rămășițelor fuselajului au fost găsite”, a relatat postul TV Russia-24.

„Majoritatea rămășițelor au căzut în apropierea unor întreprinderi agricole”, a mai transmis aceasta.

RIA Novosti a relatat de asemenea că fragmentele avionului se află în apropierea drumului de acces către acest sat din regiunea Tver. RIA a anunțat de asemenea că poliția a instituit un cordon de siguranță în jurul zonei. Totodată mașini ale serviciilor speciale se află în apropiere.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...