luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate „Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”

„Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”

„Un avion ca acesta nu cade catastrofal din cer”. Imaginile video care au surprins prăbușirea avionului în care se afla Evgheni Priogjin, șeful mercenarilor Wagner, exclud ipoteza unei defecțiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj, a declarat un jurnalist specializat în aeronautică pentru CNN.

Declarația specialistului

„El a venit în jos învârtindu-se și lăsând mult fum în urmă. Prin urmare, acest avion era în flăcări. Și se pare că îi lipseau unele piese de structură, suprafețe aerodinamice”, a declarat pentru CNN Miles O’Brien, un reporter specializat pe probleme legate de știință și industria aerospațială.

„Un avion ca acesta… ele nu cad catastrofal din cer fără să se întâmple ceva extrem de neobișnuit. [Prăbușirea] ar fi putut fi cauzată de o explozie în interiorul sau exteriorul aeronavei”, a mai spus acesta, dând exemplu în acest sens detonarea unui dispozitiv exploziv la bordul avionului sau lovirea acestuia de către o rachetă.

David Soucie, un fost inspector de siguranță din cadrul Administrației Federale pentru Aviație a SUA, a făcut comentarii asemănătoare. A remarcat și el că avionul părea să mai aibă doar o aripă în momentul în care s-a prăbușit.

Avionul în care s-a aflat Prigojin s-a dezintegrat în timpul prăbușirii

Presa de stat rusă a relatat joi că rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o suprafață de doi kilometri.

„După căderea liberă a avionului Embraer bucăți ale sale s-au împrăștiat pe o suprafață de 2 kilometri lângă satul Kuzhenkino. Acolo majoritatea rămășițelor fuselajului au fost găsite”, a relatat postul TV Russia-24.

„Majoritatea rămășițelor au căzut în apropierea unor întreprinderi agricole”, a mai transmis aceasta.

RIA Novosti a relatat de asemenea că fragmentele avionului se află în apropierea drumului de acces către acest sat din regiunea Tver. RIA a anunțat de asemenea că poliția a instituit un cordon de siguranță în jurul zonei. Totodată mașini ale serviciilor speciale se află în apropiere.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...