8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate UE își îndeamnă cetățenii să meargă mai des cu trenul

UE își îndeamnă cetățenii să meargă mai des cu trenul

În România, cel mai popular mijloc de transport rămâne mașina. De obicei acesta este cel mai des folosit deoarece celelalte mijloace sunt fie foarte vechi, fie nu fac sens din punct de vedere al timpului. Un astfel de transport este cel feroviar, care excelează din acest punct de vedere. Comisarul European pentru transporturi insistă, însă, ca trenurile și calea ferată să fie modernizate pentru a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător.

 

„Se cere să se găsească metode prin care să reducem emisiile de CO2 la nivel european și, dacă vorbim numai de transporturi, acestea trebuie reduse cu 90% până în 2050.

Este enorm şi vă amintesc că nu vorbim numai de maşini, care sunt vizibile în viaţa noastră de zi cu zi, dar sunt şi alte moduri de transport foarte poluante.

Dacă e să ne gândim numai la transportul maritim global în lume, sunt foarte multe emisii în maritim, foarte multe în transportul rutier, dar şi în aviaţie, chiar și în calea ferată, deşi pare unul dintre cele mai sustenabile mijloace de transport.

Asta face ca noi să propunem politici, regulamente la nivel european, pentru a face o tranziţie către această nouă formă de mobilitate care să fie mai sustenabilă. Asta înseamnă mai multă cale ferată”, a declarat Adina Vălean.

 

Proiectul între tineri și trenuri

 

„Proiecte pe care le-am făcut și la Bruxelles și sper să le aducem şi în România privind tinerii şi calea ferată.

Reprezintă un moment de dezbatere în societate, un moment bun, pentru că România are acum acces la foarte multe fonduri europene, foarte multe instrumente financiare şi decizia autorităților din România, decizia Guvernului a fost ca o foarte bună parte din aceste fonduri să meargă către infrastructura de transport, în primul rând feroviar și rutier.

Sperăm ca într-un viitor cât mai scurt infrastructura din România să facă un salt calitativ important”, a spus oficialul european.


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...