8.5 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate UE: Este timpul sa ne gândim la vaccinarea obligatorie

UE: Este timpul sa ne gândim la vaccinarea obligatorie

Este timpul ca Uniunea Europeană să „se gândească la vaccinarea obligatorie” împotriva Covid, a declarat miercuri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind totuși că guvernele statelor membre vor decide.

“Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.

„Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii.

Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtată”, a mai spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

UE nu are autoritatea de a impune obligaţii de vaccinare dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune.

În schimb, miniştrii Sănătăţii se vor întâlni marţi pentru a discuta despre situaţia COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a...

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...