duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate UE: Este timpul sa ne gândim la vaccinarea obligatorie

UE: Este timpul sa ne gândim la vaccinarea obligatorie

Este timpul ca Uniunea Europeană să „se gândească la vaccinarea obligatorie” împotriva Covid, a declarat miercuri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind totuși că guvernele statelor membre vor decide.

„Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.

„Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii.

Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtată”, a mai spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

UE nu are autoritatea de a impune obligaţii de vaccinare dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune.

În schimb, miniştrii Sănătăţii se vor întâlni marţi pentru a discuta despre situaţia COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...