joi, septembrie 21, 2023
Acasă Emisiuni La zi Turcia rămâne un mediator al războiului

Turcia rămâne un mediator al războiului

Turcia rămâne un mediator al războiului. Conflictul dintre Ucraina și Rusia nu întrevede un sfârșit. Între timp Rusia pare să piardă și războiul energetic în fața Europei. În cea de-a 334-a zi de război, continuă bombardamentele rușilor în regiunile Sumî și Dnipropetrovsk, în vreme ce în zona Zaporojie, ambele tabere aflate în conflict spun că au făcut progrese.

Care este poziția Turciei față de acest război?

Nici Rusia, nici Ucraina „nu sunt în poziția de a câștiga militar”, a spus Ibrahim Kalin. Aceste este un consilier apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan, exprimându-și încrederea că „în cele din urmă vor trebui să negocieze pentru a ajunge la un rezultat acceptabil” pentru ambele părți.

„Deocamdată nimeni nu vrea să se oprească din luptă, dar trebuie să continuăm să îi îndemnăm să facă acest lucru. Dacă nu putem ajunge la un acord de pace cuprinzător, vom căuta încetări ale luptelor localizate, limitate, dezescaladări locale”, a declarat consilierul.

De la începutul conflictului, la 24 februarie, Turcia – care întreține relații bune cu cele două capitale – s-a oferit să medieze pentru a pune capăt războiului, „cea mai gravă provocare internațională de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Kalin în fața jurnaliștilor de la mai multe instituții media străine.

Turcia rămâne un mediator al războiului

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Virgil Bălăceanu, general (r.), explică rolul Turciei ca mediator în acest conflict:

”Turcia rămâne cel mai important actor și în ceea ce ar exista ca posibilitate, puțin probabilă, a reînceperii discuției de pace. Și este un actor foarte important pentru garanțiile de apărare și securitate. Pentru că în definitiv Turcia are cel mai potrivit corp de reacție rapidă la pace. Celelate corpuri NATO nu se află în aceeași poziție.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...