joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Actualitate TUDOREL TOADER: ”Ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR...

TUDOREL TOADER: ”Ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR cu neconstituționalitatea măsurilor luate de Guvern”

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, o susține pe Renate Weber și crede că demiterea acesteia a fost făcută din motive politice.

Prezent în emisiunea „LA ZI” cu Flori Stoian, acesta a declarat:

„Suntem în fața unor hotărâri de comisii, vom fi în fața unei hotărâri a Parlamentului, orice hotărâre de Parlament este una politică, eminamente politică, sigur, care are și consecințe juridice.

Avocatul Poporului are instrumentele pe care legea specială i le dă: să apere drepturile și libertățile fundamentale, are instrumentele pe care Constituția i le dă: să critice la CCR ceea ce este de rang constituțional.

Practic, ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR cu neconstituționalitatea unora dintre măsurile luate de către Guvern.

Dar cine a invalidat măsurile atunci când a fost nevoie: CCR. Mi se pare mie că este un pic cam mult să îi reproșezi că a ridicat norma care îngrădește niște drepturi, niște libertăți și a dus-o pe masa judecătorilor constituționali care să o examineze, dacă este sau nu conformă Constituției”

Avocatul George Iulian Dinu, prezent în aceeași emisiune, este chiar mai hotărât decât Tudorel Toader și consideră că Renate Weber a încurcat coaliția prin critici, aspect care i-a atras demiterea.

„Decizia este una strict politică. Este evident că doamna Renate Weber a încurcat, undeva, socotelile Guvernului și a atras foarte multe critici, din partea coaliției de guvernare, raportat la poziția dânsei de critic al perioadei, de un an de zile, de când România a fost în aceasta perioadă de pandemie. Iată că, tocmai aceste critici ale deciziilor luate de guvernanți atrag această procedură de demitere.

Modalitatea prin care Renate Weber a înțeles sa critice puterea politică, la acest moment, este una corectă și este binevenita, mai ales venind din partea Avocatului Poporului.”

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...