8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate TUDOREL TOADER: ”Ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR...

TUDOREL TOADER: ”Ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR cu neconstituționalitatea măsurilor luate de Guvern”

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, o susține pe Renate Weber și crede că demiterea acesteia a fost făcută din motive politice.

Prezent în emisiunea “LA ZI” cu Flori Stoian, acesta a declarat:

“Suntem în fața unor hotărâri de comisii, vom fi în fața unei hotărâri a Parlamentului, orice hotărâre de Parlament este una politică, eminamente politică, sigur, care are și consecințe juridice.

Avocatul Poporului are instrumentele pe care legea specială i le dă: să apere drepturile și libertățile fundamentale, are instrumentele pe care Constituția i le dă: să critice la CCR ceea ce este de rang constituțional.

Practic, ce a făcut Renate Weber? A criticat, a sesizat CCR cu neconstituționalitatea unora dintre măsurile luate de către Guvern.

Dar cine a invalidat măsurile atunci când a fost nevoie: CCR. Mi se pare mie că este un pic cam mult să îi reproșezi că a ridicat norma care îngrădește niște drepturi, niște libertăți și a dus-o pe masa judecătorilor constituționali care să o examineze, dacă este sau nu conformă Constituției”

Avocatul George Iulian Dinu, prezent în aceeași emisiune, este chiar mai hotărât decât Tudorel Toader și consideră că Renate Weber a încurcat coaliția prin critici, aspect care i-a atras demiterea.

“Decizia este una strict politică. Este evident că doamna Renate Weber a încurcat, undeva, socotelile Guvernului și a atras foarte multe critici, din partea coaliției de guvernare, raportat la poziția dânsei de critic al perioadei, de un an de zile, de când România a fost în aceasta perioadă de pandemie. Iată că, tocmai aceste critici ale deciziilor luate de guvernanți atrag această procedură de demitere.

Modalitatea prin care Renate Weber a înțeles sa critice puterea politică, la acest moment, este una corectă și este binevenita, mai ales venind din partea Avocatului Poporului.”

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...