miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate TRUMP: „Cel mai rău profitor este Germania”

TRUMP: „Cel mai rău profitor este Germania”

Numărul soldaţilor americani staţionaţi în Germania va fi redus, din motive de natură financiară, a anunțat luni, la Casa Albă, preşedintele american, Donald Trump.

Astfel, Statele Unite vor păstra 25.000 de soldați în Germania, ceea ce înseamnă că vor fi retrași în jur de 9.500 de militari.

Informațiile în acest sens au apărut de mai mult timp, dar acum anunțul a venit de la însuși Donald Trump, care, de altfel, a profitat de ocazie pentru a face unele reproșuri Germaniei.

Trump a acuzat Berlinul că este „restanţier” la plăţile către NATO și că trupele din Germania impun un „cost extraordinar pentru Statele Unite”, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Liderul administraţiei de la Washington a acuzat Germania că a tratat incorect Statele Unite în ceea ce priveşte comerţul.

„Aşa că dacă facem rău comerţului, facem rău şi NATO”, a mai afirmat preşedintele american.

El a acuzat şi alte ţări că profită de generozitatea Americii, dar a subliniat că „cel mai rău profitor este Germania”.

Guvernul de la Berlin a anunţat săptămâna trecută, după o perioadă de speculaţii, că a fost informat de Washington în legătură cu reducerea numărului de trupe americane staţionate pe teritoriul Germaniei.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german.

Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la Digi24 că cel mai probabil, trupele retrase de SUA din Germania vor fi repoziționate pe flancul estic al NATO, rămas cel mai vulnerabil, și nu exclude ca o parte din acești militari să fie găzduiți de România.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...