marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Trucuri de productivitate pentru acasă

Trucuri de productivitate pentru acasă

Trucuri de productivitate pentru acasă. De multe ori ne este greu să muncim de acasă având atât de multe posibilități care ne pot distrage atenția. Astfel productivitatea scade și nu reușim să ne ducem task-urile zilnice la bun sfârșit. Iată câteva trucuri care ne pot menține concentrarea.

Trucuri ce cresc productivitatea pentru cei care lucrează de acasă

Numărul 1

Pe primul loc în top se află stabilirea unui program clar și respectarea lui. Omiterea pauzelor mici sau a celei de masă poate avea un efect negativ asupra randamentului, contrar așteptărilor, deoarece nivelul de energie poate să scadă considerabil.

Specialiștii au atras atenția că în timp ce persoanele care participă la sondaje și studii enumeră, în general, lipsa navetei ca fiind cel mai mare avantaj al lucrului de acasă, faptul că nu există o zonă de lucru separată poate estompa granițele dintre muncă și distracție. Astfel, dacă este posibil, este recomandat ca spațiul de lucru să fie diferit față de cel pentru relaxare și somn.

Numărul 2

Un alt truc pentru creșterea productivității în cazul celor care lucrează de acasă este obținerea unor instrucțiuni clare cu privire la sarcini. Altfel, sarcinile dificile sau neclare pot ajunge să fie amânate.

Obținerea unor instrucțiuni clare referitoare la sarcinile de lucru ajută la evitarea amânărilor și întârzierilor. În plus, reduce nivelul de stres.

Numărul 3

O altă recomandare este referitoare la asigurarea că totul funcționează perfect înainte de a începe munca. Un studiu ce a fost făcut de cercetători din Berlin a concluzionat că ”un echipament tehnic suficient și funcțional, precum și un grad ridicat de autonomie sunt importante pentru o muncă sănătoasă și satisfăcută de acasă”.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...