luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Fresh Acces Tratament revoluționar pentru autism și ADHD

Tratament revoluționar pentru autism și ADHD

Tratament revoluționar pentru autism și ADHD. Anca Mazilu, trainer, ne explică cum putem trata aceste afecțiuni prin Brain Map și Neurofeedback. Toate acestea în emisiunea ”Fresh Acces” cu Anisa Săndulache!

Despre autism

Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Mai frecventă decât cancerul infantil, diabetul infantil şi sindromul Down. Statisticile internaționale recente estimează că 1 din 44 de copii au primit diagnosticul de autism in Statele Unite , iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creștere continuă a numărului acestora.

Este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea și comportamentul. Deși poate fi diagnosticat la orice vârstă, se spune că este o tulburare de dezvoltare, deoarece simptomele apar, în general, în primii doi ani de viață. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.

Despre ADHD

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este cunoscută și sub numele de tulburarea hiperkinetica cu deficit de atenție (THDA). Este o tulburare mintală de tip neurologic psihică având o componentă neurologică. Se manifestă prin hiperactivitate, comportament dezordonat, verbalizare în exces, lipsă de odihnă, impulsivitate și neatenție. Termenul ADHD a devenit oficial în mai 2013. Atunci când a fost lansat în Statele Unite ale Americii Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mintale, Ediția a V-a. Acesta este manualul de referință pentru diagnosticarea problemelor de sănătate mintală. Simptome similare celor ale ADHD au fost descrise în literatura de specialitate din secolul al XVIII-lea. Dar, diagnosticarea și tratamentul afecțiunii au fost controversate chiar și după anii 1970. Perioadă în care tulburarea a fost cunoscută sub numele de reacție hiperkinetică a copilăriei. Condiția a fost recunoscută și denumită oficial ca tulburare de deficit de atenție (ADD) în perioada 1980–1987.

Conform statisticilor, între 2,5% și 5% din populația globală suferă de ADHD, afecțiunea fiind recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății.

Tratament revoluționar pentru autism și ADHD

„Putem să le spunem niște video-jocuri, care se pun pe un monitor și sunetele respective se aud printr-o boxă”, a declarat Anca Mazilu.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...