Tratament revoluționar pentru autism și ADHD. Anca Mazilu, trainer, ne explică cum putem trata aceste afecțiuni prin Brain Map și Neurofeedback. Toate acestea în emisiunea ”Fresh Acces” cu Anisa Săndulache!
Despre autism
Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Mai frecventă decât cancerul infantil, diabetul infantil şi sindromul Down. Statisticile internaționale recente estimează că 1 din 44 de copii au primit diagnosticul de autism in Statele Unite , iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creștere continuă a numărului acestora.
Este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea și comportamentul. Deși poate fi diagnosticat la orice vârstă, se spune că este o tulburare de dezvoltare, deoarece simptomele apar, în general, în primii doi ani de viață. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.
Despre ADHD
Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este cunoscută și sub numele de tulburarea hiperkinetica cu deficit de atenție (THDA). Este o tulburare mintală de tip neurologic psihică având o componentă neurologică. Se manifestă prin hiperactivitate, comportament dezordonat, verbalizare în exces, lipsă de odihnă, impulsivitate și neatenție. Termenul ADHD a devenit oficial în mai 2013. Atunci când a fost lansat în Statele Unite ale Americii Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mintale, Ediția a V-a. Acesta este manualul de referință pentru diagnosticarea problemelor de sănătate mintală. Simptome similare celor ale ADHD au fost descrise în literatura de specialitate din secolul al XVIII-lea. Dar, diagnosticarea și tratamentul afecțiunii au fost controversate chiar și după anii 1970. Perioadă în care tulburarea a fost cunoscută sub numele de reacție hiperkinetică a copilăriei. Condiția a fost recunoscută și denumită oficial ca tulburare de deficit de atenție (ADD) în perioada 1980–1987.
Conform statisticilor, între 2,5% și 5% din populația globală suferă de ADHD, afecțiunea fiind recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății.
Tratament revoluționar pentru autism și ADHD
„Putem să le spunem niște video-jocuri, care se pun pe un monitor și sunetele respective se aud printr-o boxă”, a declarat Anca Mazilu.