8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Tratament îngrozitor pentru copiii dependenți de internet

Tratament îngrozitor pentru copiii dependenți de internet

Din cauza modului în care au condus o tabără unde încercau să vindece tinerii și copiii considerați dependenți de internet, patru bărbați din China au fost condamnați la închisoare, informează CNN.

Locul în cauză este doar unul dintre centrele de dezintoxicare online apărute în China în ultimii 10 ani, pe fondul îngrijorărilor că tinerii petrec prea mult timp pe internet.

În ciuda cenzurii extinse și a controlului impus de guvern, China are una dintre cele mai mari comunități de internauți, peste 850 de milioane de oameni avânt acces la internet, inclusiv 200 de milioane de tineri cu vârste între 15 și 35 de ani.

3 ani de închisoare a fost cea mai mare pedeapsă anunțată de autorități în acest caz.
Celelalte sentințe au fost de 2 ani și 7 luni, un an și 10 luni și 11 luni.

Cei patru sunt acuzați că au închis 12 tineri, dintre care 11 aveau mai puțin de 18 ani, în camere mici și întunecate, în care dispuneau doar de o pătură și o oală în loc de toaletă, potrivit Global Times.

Abuzurile au avut loc la tabăra Yuzhang, din provincia Jiangxi.

În China, au fost dechise sute de tabere de acest tip în ultimii zece ani, după ce dependența de internet a fost considerată o boală, în 2008.

China are peste 850 de milioane de locuitori cu acces la internet, dintre care 200 de milioane au vârste cuprinse între 15 și 35 de ani.

Minorii nu au voie să acceseze jocurile video online între zece seara și opt dimineața.

În 2014, o tânără a murit la Zhengzhou, după ce a fost bătută de instructori, a relatat presa din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

Este oficial! Klaus Iohannis a anunțat când și în ce condiții începe noul an școlar

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala, în învățământul preuniversitar, începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?