sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Totul despre terapia Bowen!

Totul despre terapia Bowen!

Terapia Bowen, cunoscută și sub numele de Tehnica Bowen sau Terapia Bowen de către practicienii săi, este o formă de terapie fizică și holistică dezvoltată de Thomas Ambrose Bowen în Australia în anii 1950 și 1960. Această terapie se concentrează pe restaurarea echilibrului și alinierea naturală a corpului și pe reducerea disconfortului sau durerii.

Este important să știți că Terapia Bowen nu este o soluție pentru toate afecțiunile. De asemenea nu înlocuiește tratamentul medical convențional în cazul unor probleme grave de sănătate. Dacă sunteți interesat să încercați Terapia Bowen, ar trebui să căutați un practician calificat și să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul, mai ales dacă aveți afecțiuni medicale existente.

Andrew Zoppos, cel care a adus această formă de terapie în România, dar și invitatul emisiunii ”Alături de tine”, ne spune că principalele caracteristici ale Terapiei Bowen includ:

Mișcări specifice:

Practicienii Bowen folosesc mișcări blânde și precise asupra pielii, utilizând degetele pentru a efectua anumite mișcări și presiuni. Aceste mișcări specifice sunt menite să stimuleze anumite puncte și grupuri musculare.

Pauze scurte:

După fiecare serie de mișcări, practicianul face o pauză scurtă, permițând corpului să răspundă și să se ajusteze. Aceasta este o parte esențială a terapiei Bowen, deoarece corpul are timp să reacționeze și să se auto-corecteze.

Implicare minimă a pacientului:

Terapia Bowen este neinvazivă și nu necesită dezbrăcarea pacientului. Cu toate acestea, practicianul va discuta cu pacientul pentru a înțelege problemele sau durerile lor actuale și pentru a se asigura că terapia este personalizată în funcție de nevoile individuale.

Abordare holistică:

Terapia Bowen are la bază conceptul de tratament holistic, considerând corpul ca un sistem integrat. Ea poate fi folosită pentru o gamă largă de afecțiuni, de la dureri de spate și gât până la stres și disfuncții ale sistemului digestiv.

Beneficii:

Terapia Bowen se spune că poate ajuta la reducerea durerii și disconfortului, la creșterea mobilității și a stării generale de bine. De asemenea, poate contribui la relaxare și reducerea stresului.

Emisiunea integrală o puteți urmări aici:

Aricol scris de Alina Ilioi

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...