joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Toți elevii se întorc astăzi în bănci

Toți elevii se întorc astăzi în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modificarea ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, privind funcționarea școlilor în funcție de rata de infectare. Astfel, școlile se vor raporta la rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, iar astăzi toți elevii se întorc la școală.

 

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, luni, 17 mai, vom iniția modificarea ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie”, a transmis duminică, 16 mai, Sorin Cîmpeanu într-o postare pe Facebook.

Aproximativ 2,6 milioane de elevi vor merge la școală, începând de astăzi, cu prezență fizică, a declarat ministrul Educației la Digi24. În acest context, Sorin Cîmpeanu a anunțat că a cerut unităților de învățământ să păstreze programul decalat, pentru a se evita astfel aglomerația.

În ceea ce privește testele rapide din școli, Sorin Cîmpeanu a precizat, pentru același post, că ele pot fi folosite în unitățile de învățământ, însă nu pot fi contabilizate în calculul ratei generale de infectare, ceea ce este considerat a fi „un neajuns”.

Potrivit acestuia, ele trebuie confirmate prin teste antigen rapide și mai apoi validate prin teste PCR, ceea ce ar îngreuna procesul de testare.

În ultimul an, elevii din clasele a V – a, a VI – a, a VII – a, a IX –a, a X – a și a XI – a au petrecut cel mai mult timp în cadrul școlii online, pregătirea elevilor din clasele primare și terminale fiind considerată prioritară în fața pregătirii celorlalți elevi.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...