8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Toți elevii se întorc astăzi în bănci

Toți elevii se întorc astăzi în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modificarea ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, privind funcționarea școlilor în funcție de rata de infectare. Astfel, școlile se vor raporta la rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, iar astăzi toți elevii se întorc la școală.

 

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, luni, 17 mai, vom iniția modificarea ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie”, a transmis duminică, 16 mai, Sorin Cîmpeanu într-o postare pe Facebook.

Aproximativ 2,6 milioane de elevi vor merge la școală, începând de astăzi, cu prezență fizică, a declarat ministrul Educației la Digi24. În acest context, Sorin Cîmpeanu a anunțat că a cerut unităților de învățământ să păstreze programul decalat, pentru a se evita astfel aglomerația.

În ceea ce privește testele rapide din școli, Sorin Cîmpeanu a precizat, pentru același post, că ele pot fi folosite în unitățile de învățământ, însă nu pot fi contabilizate în calculul ratei generale de infectare, ceea ce este considerat a fi „un neajuns”.

Potrivit acestuia, ele trebuie confirmate prin teste antigen rapide și mai apoi validate prin teste PCR, ceea ce ar îngreuna procesul de testare.

În ultimul an, elevii din clasele a V – a, a VI – a, a VII – a, a IX –a, a X – a și a XI – a au petrecut cel mai mult timp în cadrul școlii online, pregătirea elevilor din clasele primare și terminale fiind considerată prioritară în fața pregătirii celorlalți elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...