8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Tot ce ai nevoie pentru un pat călduros în zilele friguroase

Tot ce ai nevoie pentru un pat călduros în zilele friguroase

Mai ales dacă ești o persoană friguroasă, care urăște temperaturile scăzute din sezonul rece, ai nevoie, cu siguranță, de aceste sfaturi utile pentru a obține patul călduros, perfect pentru cele mai reci nopți din an. Senzația de cald pe care o oferă pilota pe care o tragi peste tine noaptea nu se compară cu nimic altceva, iar un dormitor cu adevărat confortabil este, cu siguranță, visul oricărui om care ține la momentele sale de odihnă.

 

Calitatea vieții tale poate fi influențată de calitatea somnului, iar calitatea somnului poate fi, la rândul ei, influențată de calitatea așternuturilor, a pernei, a saltelei sau a pilotei cu care te acoperi. Mai jos vei găsi câteva aspecte referitoare la alegerea pilotei de pat și la modul în care aceasta poate contribui la starea ta de bine din nopțile reci de iarnă.

 

De ce este important să alegi pilota potrivită în sezonul rece?

 

Alegerea unei pilote potrivite pentru sezonul rece este importantă în primul rând pentru confortul termic de care ai nevoie să beneficiezi pentru a te simți bine. Cu siguranță nu vei vrea să îți fie somnul deranjat de tremurul care te cuprinde atunci când temperaturile oscilează în timpul nopții din cauză că centrala nu poate face față gerului de afară.

 

Cu ajutorul unor pilote de iarna Somn Art alese în funcție de preferințele pe care le ai în ceea ce privește dimensiunea sau materialul, vei avea parte de un somn odihnitor, de un confort termic ridicat în timpul nopții, așadar de o stare de bine pe care vei vrea să o obții pentru starea generală și cea de sănătate.

 

Ce pilotă să alegi pentru a fi confortabil în nopțile de iarnă?

 

Atunci când vine vorba de pilote potrivite pentru nopțile reci de iarnă, alegerile merg către două materiale naturale recunoscute pentru capacitatea lor de a menține căldura – lâna sau puful. Trebuie să reții că o pilotă din lână se poate adapta cu ușurință temperaturii corpului, iar aceasta menține foarte bine căldura iarna, în aceeași măsură în care vara îți oferă senzația de răcoare necesară, însă nu uita că o pilotă din lână este grea.

 

Dacă vrei o pilotă ușoară, orientează-te către alegerea unei pilote din puf care să îți ofere căldura de care ai nevoie în nopțile de iarnă. De regulă, acestea sunt realizate dintr-un amestec de puf și pene și trebuie să ai în vedere că cu cât procentul de puf este mai mare, cu atât pilota ta va fi mai moale, mai ușoară, mai călduroasă.

 

Alături de pilotă, alege și lenjeria de pat potrivită pentru un pat călduros

 

Într-adevăr, pilota cu care te învelești este importantă pentru a beneficia de confortul termic dorit, însă pentru aceasta este nevoie ca aceasta să fie și acoperită cu lenjeria potrivită. Cearșafurile calde, care mențin senzația de căldură pentru mai mult timp, sunt perfecte pentru recile nopți ale iernii.

 

Alege un cearșaf pentru pilotă moale și călduros, un cearșaf cu densitate mare care să rețină bine căldura. De preferat acesta să fie realizat din materiale naturale precum bambus, bumbac sau lână, deoarece acestea permit pielii să respire și ajută la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, este important ca lenjeria de pat să absoarbă bine umiditatea și să nu lase scame sau să favorizeze apariția alergiilor.

 

Învinge frigul cu ajutorul stratificării

 

Ai ales perna cu umplutură de puf, ai ales pilota de iarnă potrivită, dar tot ai senzația de frig? Poate că este nevoie să apelezi la stratificare, una dintre cele mai bune modalități pentru a învinge frigul iernii. Pentru că temperatura se tot schimbă pe parcursul nopții, poți alege mai multe straturi pe care să le pui pe tine sau să le îndepărtezi atunci când consideri că este cazul. Mai ales dacă mai împarți patul cu cineva este ideală o astfel de alegere, pentru că preferințele diferă, de cele mai multe ori.

 

Pătura electrică, o modalitate eficientă de a te încălzi iarna

 

Și pătura electrică este printre opțiunile pe care le ai pe timpul iernii pentru a te încălzi. Poți să o pornești cu cinci minute înainte să te pui în pat, seara, pentru a avea din prima senzația de cald, de bine. Nu este indicat să o lași pornită în timp ce dormi, deoarece există riscul de a te supraîncălzi, iar în acest fel, somnul îți va fi deranjat și cu siguranță nu vei dori acest lucru.

 

De asemenea, poți alege și un topper din lână, acesta reprezentând stratul suplimentar realizat dintr-un material natural, călduros, care îți va oferi căldura necesară pentru un somn perfect și starea de bine dorită și necesară.

 

Ai grijă însă la modul în care alegi toate acestea și la modul în care vei reuși să le combini astfel încât patul să nu pară prea încărcat. Găsește varianta potrivită de a le combina astfel încât să beneficiezi și de confortul termic dorit, și de un aspect estetic plăcut al dormitorului tău.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]