vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Articole Noutăți Topul destinațiilor turistice pentru luna septembrie

Topul destinațiilor turistice pentru luna septembrie

Am stat de vorbă cu Anca Pavel, agent și blogger de turism, despre motivele pentru care putem considera luna septembrie… a patra lună de vară.

„Din punctul meu de vedere, luna septembrie e cea mai frumoasă perioadă dacă vrei să pleci oriunde! Vremea este în continuare caldă, dar temperaturile nu mai sunt toride, apa mării este și ea tot caldă și nu este aglomerație. În plus, în septembrie găsești multe oferte. Pentru un sejur last minute la plajă există reduceri de până la 40% față de tarifele normale, de vară.”

Anca are 3 recomandări de vacanță pentru noi, în funcție de obiectivele și preferințele fiecăruia, pentru că:

„Este foarte important ca ceea ce alegi să se potrivească stilului tău de turist – de aceea suntem noi, oamenii de turism. Poate cineva vrea să se relaxeze, altcineva – cât mai multe excursii, altul – circuit în pelerinaj.”

1. Sejur la plajă

Pentru cei care își doresc mare, vedetele sunt Turcia, Grecia și Spania. Antalia este destinația de top pentru vacanțe all inclusive în familie și oferă o gamă largă de atracții, de la serviciile hoteliere, până la plajă: cu nisip fin și intrare lină în apă, ideală pentru copii. Pe locul doi sunt insulele grecești, precum Creta.

2. City break

City break înseamnă o escapadă de 2-3 zile (un weekend) într-unul dintre orașele importante ale Europei. De pildă, vizitând Barcelona, poți simți și vibrația orașului, poți merge și la plajă, poți explora sau poți savura specialitățile culinare autohtone.

3. Circuite

Circuitele pot fi culturale, de suflet, de explorare sau chiar culinare. Din proprie experiență, Anca ne recomandă cu căldură Iordania, unde plaja, deșertul sau interacțiunea cu beduinii, dau un farmec aparte circuitului cultural.

Deoarece companiile aeriene oferă atâtea rute cu un timp scurt de călătorie, iar pachetele de sejur se ocupă de toate detaliile, de la transferul de la aeroport, până la asistență în limba română, ar fi păcat să amâni încă un an ceea ce îți dorești atât!

Urmărește integral emisiunea „Matin A7”, unde invitați din domenii diferite îți vor împărtăși din experiența lor, pentru a te inspira să ai o dimineață și, de ce nu, o viață minunată!

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...