8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Tokyo DisneyLand și DisneySea - închise până pe 15 martie

Tokyo DisneyLand și DisneySea – închise până pe 15 martie

Complexul de parcuri tematice Tokyo DisneyLand şi Tokyo DisneySea, din suburbiile capitalei japoneze, se va închide timp de două săptămâni, din cauza temerilor privind răspândirea coronavirusului, a anunţat vineri operatorul acestuia, citat de AFP.

„Tokyo DisneyLand şi Tokyo DisneySea au decis o închidere excepţională începând de sâmbătă 29 februarie până pe 15 martie inclusiv”, a declarat într-un comunicat compania Oriental Land, după ce guvernul nipon a solicitat diverse măsuri pentru a evita adunările.

Decizia nu este prima de acest fel, însă este una dintre cele mai semnificative, în contextul în care complexul primeşte circa 32,5 milioane de vizitatori pe an.
Numeroase festivităţi, spectacole şi evenimente sportive au fost amânate, inclusiv toate meciurile de fotbal ale federaţiei japoneze.

De asemenea, guvernul nipon a solicitat joi închiderea tuturor şcolile, colegiilor şi liceelor din ţară timp de câteva săptămâni şi a cerut companiilor să faciliteze luarea de concedii şi munca la domiciliu.

Conceptul de ,,Disneyland,, a început într-o duminică, atunci când Walt Disney a fost în vizită la Griffith Park cu fiicele sale Diane si Sharon. În timp ce ele făceau o plimbare la Merry-go-round, el a venit cu ideea de a crea un loc în care adulții și copiii lor ar putea merge să se distreze împreună. De asemenea Walt Disney a fost influențat de amintirile tatălui său din timpul Expoziției Columbiene Mondiale din 1893, din Chicago (tatăl său a lucrat la expoziție). Plaisance Midway include o serie de atracții, reprezentând diferite țări din întreaga lume și altele, reprezentând diferite perioade de timp ; ea a inclus, de asemenea, multe plimbări, inclusiv prima roată Ferris, “o cursă în cer”, un tren de pasageri care a înconjurat perimetrul, și un spectacol Wild West.

SourceAGERPRES
Articolul precedent1 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următor2 MARTIE ÎN ISTORIE


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]