8.5 C
București
joi, 23 martie 2023
Acasă Articole Titus Corlățean - Cu un singur telefon, Klaus Iohannis ar fi putut...

Titus Corlățean – Cu un singur telefon, Klaus Iohannis ar fi putut rezolva problema familiei Furdui

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania. În momentul de față lucrurile s-au precipitat și mai tare pentru că autoritățile germane au separat cei 7 copii prin instituțiile de plasament, iar ei nu mai pot lua legătura unii cu alții.

 

Titus Corlățean, diplomat și fost ministru de Externe, prezent în emisiunea „Știrea cea bună” cu Cornel Drăvasan, și-a exprimat indignarea cu privire la modul în care statul român a tratat situația.

„Îmi e foarte greu să explic de ce atâta lipsă de umanitate, este o încălcare gravă a tratatelor internaționale în materie și vă spune cineva care de 28 de ani lucrează în tratate internaționale.

Există o regulă internațională care spune foarte clar, chiar dacă separi copiii de părinții lor, nu ai voie să separi frații și surorile. Trebuie să păstrezi o legătură naturală, firească, asta spun tratatele internaționale.

Ori aici, nu doar că i-au separat de la bun început, în 3 direcții, dar mai mult, acum i-au separat și pe cei care stăteau în aceeași clădire, în aceeași cameră.

Klaus Iohannis, ca și în cazul familiei Bodnariu, și în cazul familiei Furdui este complet dezinteresat.

În cazul din Germania, au fost unii, ca de obicei naivi, care să creadă că Președintele României, ținând cont de toate lucrurile pe care le cunoaștem, ar putea să pună mâna pe un telefon și să dea un telefon autorităților germane.

Eu vă spun că un astfel de telefon contează atât de mult încât poate rezolva rapid toate problemele. Nu l-a interesat. Pentru domnia sa, schiul și golful sunt mai interesante decât destinul unei familii de români și destinul copiilor lor”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Mituri despre acnee

Mituri despre acnee care s-au promulgat de-a lungul timpului. Astăzi aflăm care dintre ele sunt adevărate și care sunt false cu ajutorul specialiștilor. În...

Compania Blue Air a intrat în insolvență

Compania Blue Air a intrat în insolvență. Ar putea dura câțiva ani pănâ se va declara și falimentul. Acest eveniment s-a produs în urma...

Regăsirea sinelui prin artă

Regăsirea sinelui prin artă. Unii dintre noi avem momente în care căutăm un sens și un rost al vieții. Ne căutăm identitatea spirituală și...

Este șamponul uscat benefic pentru părul nostru?

Este șamponul uscat benefic pentru părul nostru? De multe ori pentru că ne grăbim și nu mai avem timp să ne facem baie pe...