8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Articole Titus Corlățean - Cu un singur telefon, Klaus Iohannis ar fi putut...

Titus Corlățean – Cu un singur telefon, Klaus Iohannis ar fi putut rezolva problema familiei Furdui

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania. În momentul de față lucrurile s-au precipitat și mai tare pentru că autoritățile germane au separat cei 7 copii prin instituțiile de plasament, iar ei nu mai pot lua legătura unii cu alții.

 

Titus Corlățean, diplomat și fost ministru de Externe, prezent în emisiunea “Știrea cea bună” cu Cornel Drăvasan, și-a exprimat indignarea cu privire la modul în care statul român a tratat situația.

“Îmi e foarte greu să explic de ce atâta lipsă de umanitate, este o încălcare gravă a tratatelor internaționale în materie și vă spune cineva care de 28 de ani lucrează în tratate internaționale.

Există o regulă internațională care spune foarte clar, chiar dacă separi copiii de părinții lor, nu ai voie să separi frații și surorile. Trebuie să păstrezi o legătură naturală, firească, asta spun tratatele internaționale.

Ori aici, nu doar că i-au separat de la bun început, în 3 direcții, dar mai mult, acum i-au separat și pe cei care stăteau în aceeași clădire, în aceeași cameră.

Klaus Iohannis, ca și în cazul familiei Bodnariu, și în cazul familiei Furdui este complet dezinteresat.

În cazul din Germania, au fost unii, ca de obicei naivi, care să creadă că Președintele României, ținând cont de toate lucrurile pe care le cunoaștem, ar putea să pună mâna pe un telefon și să dea un telefon autorităților germane.

Eu vă spun că un astfel de telefon contează atât de mult încât poate rezolva rapid toate problemele. Nu l-a interesat. Pentru domnia sa, schiul și golful sunt mai interesante decât destinul unei familii de români și destinul copiilor lor”

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]