8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Tesla, profit mai mare din Bitcoin sau din vânzarea de mașini electrice?

Tesla, profit mai mare din Bitcoin sau din vânzarea de mașini electrice?

La începutul lunii februarie, Elon Musk (producătorul de mașini electrice din SUA) a făcut cunoscut faptul că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru “mai multă flexibilitate și pentru a diversifica și a maximiza randamentele în numerar”, a relatat CNBC.

 

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o rețea care oferă un sistem de plată și bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat, fără o autoritate centrală sau intermediari.

Acesta are atât avantaje (libertatea plăților, taxe foarte mici, riscuri mai puține pentru comercianți, securitate și control, transparent și neutru), cât și dezavantaje (dezvoltare continuă, volatilitate, gradul de acceptare).

Compania dorește să facă „mai mult din investițiile în Bitcoin decât profiturile din vânzarea mașinilor în tot anul 2020”, a spus Ives într-o notă publicată sâmbătă.

Conform datelor CoinDesk, prețul bitcoin a crescut de la un maxim de 34.793,45 dolari la un maxim de 57.487,03 dolari pe 20 februarie, ziua în care Ives a publicat nota.

Achiziția de bitcoin a fost făcută în luna ianuarie, fără a arăta când și la ce preț a fost cumpărat acesta, a relatat compania. Nu se știe exact dacă Tesla a vândut până acum sau nu vreun bitcoin.

Bitcoin a înregistrat o creștere rapidă atingând periodic recorduri noi.

Valoarea de piață a Bitcoin a depășit 1 milion de dolari pentru prima dată săptămâna trecută, iar criptomoneda a crescut cu 94% față de anul 2020.

Profitul companiei din vânzarea mașinilor electrice, în anul 2020, a fost de 721 de milioane de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, susținătorul monedelor digitale a spus recent că Bitcoin este “pur și simplu o formă de lichiditate mai bună decât numerarul”.

SourceCNBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?