8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Teroare la Viena! Klaus Iohannis a condamnat ferm atacul terorist

Teroare la Viena! Klaus Iohannis a condamnat ferm atacul terorist

Un atac terorist a avut loc, luni seară, la Viena. Mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a trei victime și anihilarea unui atacator.

Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții.

În aceste condiții, pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile din centrul Vienei

Ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut până la această oră, cel care a și fost împuşcat mortal de poliţişti.

Karl Nehammer, șeful poliţiei din capitala austriacă, a declarat marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că seria de atacuri a fost comisă de cel puțin un „terorist islamist”, într-o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei.

El a repetat apelurile ca localnicii să rămână marţi acasă.

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici.

„Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor.

Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției la http://upload.bmi.gv.at”, a scris pe Twitter ministrul de Intrne, Karl Nehammer.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm atacul terorist care a avut loc luni seara la Viena.

„Vești îngrozitoare de la Viena în această seară. Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați ai victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]