vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Tensiunile dintre Israel și Iran, în continuă creștere, pe tema armei nucleare

Tensiunile dintre Israel și Iran, în continuă creștere, pe tema armei nucleare

După ce Rusia a început un război pe continentul european, iar Coreea de Nord și de Sud s-au amenințat cu bombe nucleare, conflictul mocnit dintre Israel și Iran începe să iasă la suprafață.

 

„Dacă faceți și cea mai mică mișcare împotriva țării noastre, destinația forțelor noastre armate va fi inima regimului zionist”, a spus Raisi într-un discurs televizat.

Anterior, Israelul, o țară a aflată într-un conflict constant cu Iranul și pe care acesta nu o recunoaște, a spus că nu va accepta ca Republica Islamică să devină o țară capabilă să construiască arma nucleară.

 

Sursa Google

 

Iranul și mai multe puteri încearcă reînființarea acordului nuclear din 2015, semnat de administrația Obama și anulat de facto de Donald Trump.

După un an de discuții indirecta SUA-Iran la Viena, negocierile au fost suspendate anul trecut. Israelul a transmis, de asemenea, că nu va fi constrâns de niciun acord și că ar putea să acționeze unilateral împotriva siturilor nucleare iraniene, în cazul în care țara devine capabilă să construiască arma nucleară.

În urmă cu 3 luni, comandatul gărzilor armate iraniene a amenințat, inclusiv SUA, nu doar Israelul.

Comandantul șef al Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene, Hossein Salami, a declarat că sancțiunile impuse de Statele Unite ale Americii a făcut ca acest Corp să se întărească ”în toate felurile”.

El a mai spus că inamicii Iranului, printre care se află Israelul și SUA, au o așa zică dată de expirare, precizând că o nouă ordine mondială este pe cale să înceapă.

 

”Inamicii se retrag treptat și politicile lor nu mai sunt eficiente. Am intrat într-o nouă eră. Soarele a apus asupra puterilor malefice.

Secolul precedent a fost scris de dușmani și de occidentali. A fost secolul captivității și sclaviei musulmanilor, al ignoranței moderne, al unei lumi bipolare în care Occidentul este avansat și noi suntem înapoiați și dependenți de ceilalți.

Nu ținem doar înmormântări pentru martirii noștri, ci și îi și răzbunăm imediat”, a declarat acesta.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...