8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Tensiuni mari în Coaliție. Rafila ia în calcul demisia

Tensiuni mari în Coaliție. Rafila ia în calcul demisia

Sunt tensiuni din ce în ce mai mari în Coaliție, din cauza certificatului verde la locul de muncă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid, prin angajarea răspunderii Guvernului, informează Digi24.

“Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, a afirmat ministrul Sănătății.

“Schema completă de vaccinare pentru certificat va fi două doze sau o doză Johnson. Booster-ul e vaccinare suplimentară”, a adăugat el.

Totodată, ministrul Sănătății a vorbit despre situația spitalelor în contextul pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei de Covid-19.

“Inspecția Sanitară de Stat a evaluat starea instalațiilor electrice din aproape 300 de spitale și acolo stăm foarte, foarte prost. În câteva zeci de spitale construite între 1890 și 1950 instalațiile sunt prea puțin revizuite”, a spus Rafila.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, cum se va folosi certificatul Covid la locul de muncă, pe baza proiectului de lege care ar trebui să intre în vigoare.

Acesta a precizat că certificatul va include trei alternative disponibile, vaccinare, trecerea prin boală sau testare.

Ministrul a anunțat și că vor fi acordate 15 vouchere electronice pentru testarea angajaților, pentru a nu “crea o presiune foarte mare nici pe angajator și nici pe angajați”.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...