marți, septembrie 26, 2023
Acasă Emisiuni Spune-mi CUM! ,,Tata era un om rău. Existau afișe cu poza lui pe stâlpii...

,,Tata era un om rău. Existau afișe cu poza lui pe stâlpii din sat”

,,Tata era un om rău. Existau afișe cu poza lui pe stâlpii din sat”. După o copilărie trăită în frică și neajunsuri, la doar 20 de ani, devine mama a doi copilași. Căsnicia a fost grea, divorțul obositor, luptând din răsputeri pentru copiii ei. După ce lucrurile au început să se așeze, după ce problemele s-au rezolvat una câte una, urma să înceapă o nouă viață, o viață liniștită.

Despre copilărie și copil

Copiii sunt comoara de preț a fiecărui părinte. Ei nu au nevoie de multe lucruri pentru a fi fericiți, doar de dragostea și grija adulților. Zâmbetul și inocența celor mici înveselește pe oricine.

Amintirile din copilărie sunt foarte importante în viața noastră. Ne putem aminti cele mai bune momente din viața noastră. Amintirile din copilărie ne construiesc viitorul și modul de a gândi. Oamenii cu amintiri bune din copilărie sunt oameni fericiți. Pe de altă parte, unele amintiri mai puțin plăcute din copilărie afectează și viitorul unui individ.

Lucrurile pe care o persoană le învață în copilărie rămân lecții și amintiri importante pentru viață. Se aplică idei precum valorile familiei și societății, morala, învățarea importanței prieteniilor și respectul față de adulți. Fără a învăța manierele adecvate, oamenii pot deveni nesăbuiți și își pot asuma riscuri inutile în viață.

,,Tata era un om rău. Existau afișe cu poza lui pe stâlpii din sat”

În emisiunea ”Spune-mi cum” cu Antonia Fudului, invitata Ana-Maria Kerekes, antreprenor, explică cum a reușit să își ierte tatăl violent și abuziv:

”Și-a cerut iertare. Nu o dată. De mai multe ori. Ne spunea că a fost un prost. Nici el nu știe săracul ce a fost cu el. Cert este că este un om bun acuma. Este un om la locul ei. Și cu fetița mea se joacă și o lasă să îl deseneze tot.”

Articolul precedentCum ne putem controla foamea?
Articolul următorDisonanța cognitivă

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...