joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Țara în care teama de foamete este mai mare decât cea de...

Țara în care teama de foamete este mai mare decât cea de coronavirus

Milioane de indieni trăiesc sub limita sărăciei și se tem că vor muri de foame, din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19.

Deutsche Welle a filmat sute de oameni care căutau hrană la o groapă de gunoi din New Delhi.

”De câteva zile, mănânc ce găsesc aici”, a spus unul dintre aceștia.

Foto Pixabay

După ce guvernul a decis ca întreaga populație de 1,3 miliarde de oameni să intre în carantină, marile orașe au devenit pustii.

Muncitorii rămași fără loc de muncă se înghesuie spre satele lor de origine și formează aglomerări uriașe.

Ei riscă să ducă virusul și în comunitățile rurale.

Foto Pixabay

”O să murim oricum. Fie de foame, fie de coronavirus. În condițiile astea, e mai bine să revin în satul meu. Măcar acolo rudele ne vor putea îngropa cu demnitate”, a spus unul dintre cei aflați pe drum.

”Aveam o viață bună. Brusc, eu și copiii am rămas fără serviciu. Totul s-a închis. Nu se poate trăi așa. Ce o să mâncăm?!”, a spus o femeie rămasă fără nicio sursă de venit.

În întreaga lume, pandemia de coronavirus ar putea arunca în sărăcie o jumătate de miliard de persoane, a avertizat joi organizaţia de caritate Oxfam.

Pe lângă sărăcie, în India s-au înmulțit și conflictele religioase.

Mai mulți musulmani au fost atacați în întreaga țară pentru că ar fi adus coronavirusul în India, scrie New York Times.

Declarațiile oficialilor au contribuit la izbucnirea conflictelor. Ministrul Sănătății a dat vina pe un seminar islamic, iar mai mulți membri ai partidului care se află la guvernare au vorbit despre ”bombe umane” și ”corona jihad”, mai scriu jurnaliștii americani.

The Indian Express a relatat mai multe dintre cazuri.

Câțiva tineri musulmani care împărțeau alimente celor săraci au fost atacați cu bâte de cricket.

Iar într-un sat din apropiere de New Delhi, un tânăr aproape că a fost linșat de localnici, care l-au învinuit că face parte dintr-o conspirație care dorește răspândirea virusului.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...