8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Țara care, începând de astăzi, ridică parțial restricțiile

Țara care, începând de astăzi, ridică parțial restricțiile

Marți se vor redeschide mii de magazine din Austria, iar ţara va fi una dintre primele din Europa care ridică restricţiile impuse de pandemie. Cu toate acestea, autorităţile susţin că pericolul nu a trecut, scrie Reuters.

Austria a fost printre primele ţări din Europa care au luat măsuri privind noul coronavirus şi a închis şcolile, barurile, teatrele, restaurantele, magazinele neesenţiale şi alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni.

Rezultatele au fost destul de bune, până în prezent, ţara a raportat 368 de decese în total, mai puţine decât au suferit într-o singură zi ţările din vecinătatea sa.

De asemenea, numărul de îmbolnăviri scade constant, iar persoanele care au nevoie de spitalizare sunt tot mai puţine.

„Dorim să ieşim din această criză cât mai repede posibil şi să luptăm pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, scrie Mediafax.

Săptămâna trecută, el a prezentat un plan pentru relansarea economiei, iar primul pas este redeschiderea magazinelor care au o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi.

Această măsură urmează să fie urmată de redeschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari şi frizeriilor de la 1 mai.

Restaurantele şi hotelurile ar putea să se redeschidă progresiv de la mijlocul lunii mai.

Foto Pixabay

Relansarea economiei în Austria vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, vineri, ţărilor să fie în continuare precaute.

„Ridicarea restricţiilor ar putea duce la o nouă creştere a ratei mortalităţii”, a transmis OMS, fără a menţiona în mod special Austria.

„Sunt pur şi simplu sigur că am făcut lucrurile corect şi că acum facem ceea ce trebuie”, a spus Kurz într-un interviu publicat sâmbătă.

În aceeaşi zi, el a declarat că „Nu am scăpat încă. Pericolul este în continuare printre noi” şi a îndemnat populaţia să continue autoizolarea şi distanţarea socială.

Şi alte ţări din Europa de Vest au început să ridice unele restricţii, dar într-o măsură mai mică decât Austria.

Luni, Spania a permis reluarea unor activităţi, inclusiv construcţiile şi munca în fabrici, iar Danemarca a redeschis centrele de îngrijire de zi şi şcolile pentru copiii din clasele I-V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...