8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Tanczos Barna: „În 10 – 15 ani în România nu se va...

Tanczos Barna: „În 10 – 15 ani în România nu se va mai pune pe piață nicio mașină cu motor diesel sau pe benzină”

Ministrul Mediului a ieșit la un post de televiziune și a făcut mai multe precizări cu privire la viitorul transportului din România, peste mai puțin de 2 decenii. În contextul poluării, acesta va respecta decizia UE de a scoate din reprezentanțele auto mașinile care folosesc combustibili fosili, adică motoarele clasice. Acest lucru înseamnă că cel care dorește să mai achiziționeze o mașină cu motor clasic, va putea face acest lucru, cumpărând de pe piața second-hand.

 

Dar vor exista și anumite sancțiuni:

”Cine nu îndeplinește normele va plăti, iar cei care vor să le îndeplinească vor fi sprijiniți financiar.

Vom fi obligați să respectăm anumite standarde de emisii de CO2.

Va exista un fond social de climă care va ajuta acele gospodării, acei oameni sau acele companii care nu pot îndeplini anumite condiții astfel încât să le poată îndeplini”, a declarat ministrul.

Nu toată lumea își permite o mașină nouă. Iar cele electrice sunt destul de scumpe pentru bugetul celor mai mulți români.

Această hotărâre va avea parte de mai multe decizii intermediare care vor fi luate treptat, astfel încât oricine să poată să fie beneficiarul acesteia și să nu aibă pierderi de pe urma ei, conform ministrului Tanczos Barna:

„Cei care sunt sensibili din punct de vedere social trebuie susținuți. Trebuie ajutați de stat să cumpere o mașină nouă.

Acest echilibru trebuie creat prin noi măsuri. Suntem obligați prin asumarea făcută în PNRR să găsim soluții de întinerire a parcului.

Acolo, în contrapartidă pentru susținerea investițiilor în autostrăzi ni s-a impus să găsim soluția de a întineri parcul auto.

Avem deja discuții la nivelul guvernului, la nivelul ministerelor de resort. Reducerea numărului de mașini peste 15 ani este un prim pas foarte important.

În paralel, inclusiv din fondul acela social de climă, să venim în completarea programelor naționale și astfel să întinerim parcul auto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...