8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Tanczos Barna: „În 10 – 15 ani în România nu se va...

Tanczos Barna: „În 10 – 15 ani în România nu se va mai pune pe piață nicio mașină cu motor diesel sau pe benzină”

Ministrul Mediului a ieșit la un post de televiziune și a făcut mai multe precizări cu privire la viitorul transportului din România, peste mai puțin de 2 decenii. În contextul poluării, acesta va respecta decizia UE de a scoate din reprezentanțele auto mașinile care folosesc combustibili fosili, adică motoarele clasice. Acest lucru înseamnă că cel care dorește să mai achiziționeze o mașină cu motor clasic, va putea face acest lucru, cumpărând de pe piața second-hand.

 

Dar vor exista și anumite sancțiuni:

”Cine nu îndeplinește normele va plăti, iar cei care vor să le îndeplinească vor fi sprijiniți financiar.

Vom fi obligați să respectăm anumite standarde de emisii de CO2.

Va exista un fond social de climă care va ajuta acele gospodării, acei oameni sau acele companii care nu pot îndeplini anumite condiții astfel încât să le poată îndeplini”, a declarat ministrul.

Nu toată lumea își permite o mașină nouă. Iar cele electrice sunt destul de scumpe pentru bugetul celor mai mulți români.

Această hotărâre va avea parte de mai multe decizii intermediare care vor fi luate treptat, astfel încât oricine să poată să fie beneficiarul acesteia și să nu aibă pierderi de pe urma ei, conform ministrului Tanczos Barna:

„Cei care sunt sensibili din punct de vedere social trebuie susținuți. Trebuie ajutați de stat să cumpere o mașină nouă.

Acest echilibru trebuie creat prin noi măsuri. Suntem obligați prin asumarea făcută în PNRR să găsim soluții de întinerire a parcului.

Acolo, în contrapartidă pentru susținerea investițiilor în autostrăzi ni s-a impus să găsim soluția de a întineri parcul auto.

Avem deja discuții la nivelul guvernului, la nivelul ministerelor de resort. Reducerea numărului de mașini peste 15 ani este un prim pas foarte important.

În paralel, inclusiv din fondul acela social de climă, să venim în completarea programelor naționale și astfel să întinerim parcul auto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...