8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Theodor Meleșcanu, despre adevăratele motive ale crizei imigranților din Belarus

Theodor Meleșcanu, despre adevăratele motive ale crizei imigranților din Belarus

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Polonia, Lituania şi Letonia, pe de altă parte. Această creştere a avut loc în urma adoptării de către Bruxelles a unor sancţiuni împotriva Belarusului, după abuzurile contra drepturilor omului şi alegerile prezidenţiale din august anul trecut, contestate vehement de opoziţia belarusă şi de Occident.

Theodor Meleșcanu, diplomat român, fost ministru de Externe în mai multe cabinete și om politic, a dezbătut subiectul migrației și al conflictului dintre Europa și Belarus, cât și implicarea Rusiei, în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian.

”Se face pur și simplu o divizare a acestor migranți care vin din diverse zone și care sunt împinși la frontiera cu Polonia, Lituania și Letonia.

Din acest punct de vedere trebuie să recunoaștem că probabil Lukașenko are în vedere să aibă loc măsuri de retorsiune împotriva sancțiunilor care au fost adoptate contra Belarusului. Cred că este un joc politic și încearcă să facă un instrument din toți acești imigranți.

Cele trei țări, Polonia, Lituania și Letonia au cerut NATO să fie pus în mișcare art. 4 care nu înseamnă să intrii în război ci să ai foarte multe întâlniri și să cauți soluții între țările membre ale NATO și celelalte țări. Sigur, mai sunt și alte aspecte.

Belarusul este una din țările prin care trece o conductă gaze care se duce spre Europa. Este un joc între măsurile pe care le adoptă Uniunea Europeană.

Una dintre întâlnirile importante ale acestui week-end a fost între președintele Emanuel Macron și Vladimir Putin, iar discuția dintre aceștia a îngrijorat toată Europa. Vladimir Putin a ridicat 2 probleme:

1. Emigranții – Putin a cerut ca UE să adopte măsuri pentru a-i prelua
2. Creșterea cu 40% – 50% a energiei: electrică și gaze naturale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...