Sunt benefice influențele credințelor orientale în creștinism? În ultimii zeci de ani a avut loc o creştere explozivă a interesului public în religiile orientale. Aceasta s-a manifestat întîi în Occident apoi în ţările fostului bloc comunist. În zilele noastre există literalmente sute de secte care promovează idei şi practici comune religiilor orientale. Religiile orientale vin cu pretenţia de a înlocui vidul spiritual existent într-o societate numită „post creştină”.
Diferențele dintre religia orientală și occidentală
Există două domenii în care lumea este divizată atunci când vorbim despre religii, de Est și de Vest. Există puține asemănări între religia orientală și religia occidentală. Ambele sunt diferite tipuri de religie care au obiceiuri diferite care sunt urmate în diferite părți ale lumii. Religiile orientale sunt practicate în India, Asia de Sud-Est, Japonia și China. Religiile occidentale se găsesc în America și în întreaga Europă. Religia orientală urmează mai mult cultura tradițională orientală, în timp ce religia occidentală urmărește mai mult cultura occidentală.
Religiile occidentale sunt foarte diferite de religiile orientale. Religiile occidentale sunt religiile care provin din zonele occidentale precum America și Europa. Religiile orientale includ creștinismul, catolicismul, puritanismul, protestantismul, iudaismul și evanghelizarea. Oamenii religiilor occidentale sunt, de asemenea, religioși, dar numai un singur Dumnezeu este venerat. La sfârșitul secolului al IV-lea, cultura occidentală însăși a fost dezvoltată în mod semnificativ prin apariția creștinismului așa cum a fost introdus în Imperiul Roman. Ele nu sunt conduse de idealurile sau principiile meticuloase.
Sunt benefice influențele credințelor orientale în creștinism?
În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul Cornel Dărvășan răspunde la această întrebare:
”În orice credință există lucruri bune. Nu poți să arunci peste bord toate valorile altor credințe care nu sunt creștine. În același timp însă credințele care nu se bazează pe revelație, adică pe descoperirea de Sine a lui Dumnezeu în Sfânta Scriptură, după cum cred creștinii. Trebuie să filtrăm toate informațiile care vin din Orient prin prisma Bibliei.”