Anul 2022 se anunță a fi unul foarte solicitant pentru psihicul uman. De altfel, începând cu anul 2020, anxietatea și depresia sunt două topic-uri din ce în ce mai discutate și prezente în viața de zi cu zi. În acest amalgam de emoții și evenimente, cum reușește fiecare persoană să își găsească liniștea și pozitivitatea?
În emisiunea ”Ediție Specială” cu Cornel Dărvășan, Profesorul Universitar Doctor Tudorel Butoi, psiholog criminalist, explică cum putem să eliminăm efectele negative ale războiului și stării de criză:
”Oamenii care ne ascultă și chiar și noi habar nu avem ce înseamnă un război. Noi știm ce este războiul doar la televizor, din filme, din cărți citite.
Din cauza acestui lucru, impactul cu această realitate ne-a prins pe toți nepregătiți. Componenta de adrenalină, aventura și războiul e una, iar morții, văduvele, copiii plângând, exodul de refugiați, este o realitate de mare impact”
Sinuciderea, războiul și starea de criză
”Rezistăm întrebându-ne dacă am evoluat până acum într-o plăcintă de fericire.
Fiecare să se uite în urma sa și va observa că au existat impasuri existențiale și provocări care ne-au consumat resursele financiare, ne-au deranjat climatul inter-personal, ne-au șifonat și stima de sine ș.a.m.d.
Și ce am făcut cu ele? Le-am depășit.
Acum cu această frământare a facturilor, nu sunt un economist și nu sunt calificat să ofer soluții în acest domeniu dar nu pot să nu văd ca cetățean că ele sunt consecințele unor minusuri de management ale celor care se află în conducerea sferei economice”
”Din nou, îi îndemn pe prietenii noștri, când au de dat, nu vă înghesuiți să dați. Veți da până la urmă. Așteaptă ca mai întâi ei să își normalizeze activitățile și toate celelalte lucruri și în cele din urmă va veni și factura”
Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici: