8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni BookMedia Succesul și „legile” banilor

Succesul și „legile” banilor

„Băncile nu oferă nimic dacă este să vorbim despre valoarea banilor și a investițiilor. Ele oferă doar niște unități electronice sau niște bancnote cu valoare fiduciară, iar în schimbul lor omul plătește ani în șir dobânzi astronomice și, atunci când nu mai poate să muncească, poate pierde tot ce are”, a spus Ionică Herlea, realizator A7TV, scriitor și speaker motivational, prezent în platoul emisiunii“Bookmedia”, prezentată de Natașa-Alina Culea, unde a vorbit despre problemele societății în legătură cu educația financiară, dar și despre “rețeta” pentru a avea succes.

 

Valorificarea stimei de sine

Primul pas în a avea succes, în orice domeniu, este să ai încredere în tine și în puterile tale. Stima de sine este un concept semnificativ în diverse domenii ale psihologiei: socială, clinică, a sănătății, a personalității, a dezvoltării.

Ionică Herlea: ”Am luptat cu propriile elemente de educație din mediul în care am trăit, dar și din educația religioasă, pentru a reuși să-mi cresc stima de sine.

Bula aceasta mă ducea spre limitare, așa că dezvoltarea imaginii de sine nu înseamnă egoism, înseamnă o înălțare a ceea ce a pus Divinitatea mai bun în tine și o conștientizare a darurilor pe care le-ai primit.

În viață, ca să reușești, trebuie să fii primul care crede în tine și să nu existe frica de a fi criticați!”

 

Negocierea

“Trebuie să înveți să negociezi!”

Multor oameni le este teamă să își ceară drepturile. În momentul în care stima de sine este ridicată și ne conștientizăm propriilor puteri, rămâne să “luptăm” cu societatea.

Speakerul motivațional spune: ”Dacă nu înveți să negociezi, pierzi ani din viață! Munca și serviciile prestate trebuie monetizate, diferența o face puterea negocierii.

Din acest motiv întâlnim servicii cu un nivel al muncii mai jos decât al nostru, dar plătit mult mai bine.

Societatea ne-a învățat să renunțăm la ceea ce ne aparține!”

 

Emoțiile și rațiunea

Emoțiile sunt răspunsuri psihice de mare intensitate care presupun manifestări expresive, fiziologice și subiective tipice.

Dar, cum reușim să stăpânim emoțiile?

Ionică Herlea răspunde: ”Oamenii în general sunt emoționali și nu raționali.

Mereu ne ghidăm după propriile sentimente, chiar dacă nu sunt cea mai bună variantă. Emoționalul trebuie să fie educat, dar mai ales, să învățăm să ne exprimăm emoțiile.

Emoțiile te fac uman, acestea îi determină pe oameni să colaboreze cu tine, dar este necesar să fie gestionate corect.

Pregătirea în domeniul pe care activezi reduce emoțiile, astfel reușim să gândim rational!”

 

(36) Despre succes și legile banilor, cu Ionică Herlea | Bookmedia – YouTubeULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]