8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate SUA pregătește noi sancțiuni menite să îngenuncheze Rusia

SUA pregătește noi sancțiuni menite să îngenuncheze Rusia

Casa Albă a anunțat ”măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiții în Rusia și pentru a impune cele mai severe sancțiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia și a numeroase companii de stat esențiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia și asupra membrilor familiilor acestora”

 

„Statele Unite, împreună cu Grupul G7 și cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe și imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha.

Vom face documentare şi vom transmite informații despre aceste atrocităţi și vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

„Statele Unite și peste 30 de aliaţi şi parteneri din întreaga lume au aplicat restricţii economice ample, cu cel mai mare impact și cea mai mare coordonare din istorie.

Experții preconizează că PIB-ul Rusiei va scădea cu 15% anul acesta, anulând creșterea economică din ultimii 15 ani.

Inflaţia a depăşit deja 15%, iar proiecţiile indică o accelerare. Peste 600 de companii private au părăsit deja piaţa rusă”, subliniază Casa Albă.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a spus oficialul.

 

Și Europa s-a alăturat demersului de a-i sancționa pe ruși

 

Ministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune, a spune că Uniunea Europeană va adopta o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, după ce au fost raportate ucideri de civili în nordul Ucrainei, la Buchea, de către forțele rusești.

Clement Beaune susține, de asemenea, că UE ar trebui să acționeze rapid și în privința importurilor de gaz și cărbune din Rusia.

O poziție similară a emis și președintele francez Emmanuel Macron, care a declarat, luni, că este nevoie de o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei și că există indicii clare că forțele ruse sunt responsabile pentru uciderea civililor în orașul ucrainean Bucha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...