joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate SUA - noul epicentru al pandemiei COVID-19

SUA – noul epicentru al pandemiei COVID-19

Statele Unite ale Americii au atins, joi, cel mai ridicat bilanț mondial al infectărilor cu noul coronavirus, relatează BBC.

Pe teritoriul american, sunt înregistrate 82.404 de cazuri de îmbolnăvire, conform ultimelor cifre colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite ale Americii depășesc astfel China (81.782 cazuri) și Italia (80.589) și devin noul epicentru al pandemiei.

New-York – cel mai afectat stat

Joi dimineaţă, statul de aproape 20 de milioane de locuitori a înregistrat mai mult de 37.000 de cazuri confirmate de coronavirus, faţă de peste 30.000 cu o zi înainte, a precizat Andrew Cuomo în timpul unei declaraţii de presă.

Foto Pixabay

Zilele trecute, președintele Donald Trump se arăta încrezător că națiunea își va relua activitățile “destul de repede”.

Numărul americanilor care au solicitat intrarea în șomaj a crescut la un nivel record, pe măsură ce economia se îndreaptă spre un blocaj din cauza pandemiei, relatează BBC.

Aproape 3,3 milioane de persoane și-au depus cererile pentru a obține sprijin financiar de la stat în săptămâna încheiată pe 21 martie, potrivit datelor Departamentului Muncii.

Cifra este de aproape cinci ori mai mare decât recordul precedent, de 695.000 de șomeri, atins în 1982.

Avalanșa de cereri a copleșit multe oficii de stat, care au de gestionat documentele.

Multe afaceri au fost suspendate în efortul de a încetini răspândirea infecției.

În SUA, COVID-19 a ucis peste 1.100 de persoane.

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...