8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate SUA - noul epicentru al pandemiei COVID-19

SUA – noul epicentru al pandemiei COVID-19

Statele Unite ale Americii au atins, joi, cel mai ridicat bilanț mondial al infectărilor cu noul coronavirus, relatează BBC.

Pe teritoriul american, sunt înregistrate 82.404 de cazuri de îmbolnăvire, conform ultimelor cifre colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite ale Americii depășesc astfel China (81.782 cazuri) și Italia (80.589) și devin noul epicentru al pandemiei.

New-York – cel mai afectat stat

Joi dimineaţă, statul de aproape 20 de milioane de locuitori a înregistrat mai mult de 37.000 de cazuri confirmate de coronavirus, faţă de peste 30.000 cu o zi înainte, a precizat Andrew Cuomo în timpul unei declaraţii de presă.

Foto Pixabay

Zilele trecute, președintele Donald Trump se arăta încrezător că națiunea își va relua activitățile “destul de repede”.

Numărul americanilor care au solicitat intrarea în șomaj a crescut la un nivel record, pe măsură ce economia se îndreaptă spre un blocaj din cauza pandemiei, relatează BBC.

Aproape 3,3 milioane de persoane și-au depus cererile pentru a obține sprijin financiar de la stat în săptămâna încheiată pe 21 martie, potrivit datelor Departamentului Muncii.

Cifra este de aproape cinci ori mai mare decât recordul precedent, de 695.000 de șomeri, atins în 1982.

Avalanșa de cereri a copleșit multe oficii de stat, care au de gestionat documentele.

Multe afaceri au fost suspendate în efortul de a încetini răspândirea infecției.

În SUA, COVID-19 a ucis peste 1.100 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...