8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Studiu nou în Israel: Eficacitatea vaccinului Pfizer este în scădere pentru tulpina...

Studiu nou în Israel: Eficacitatea vaccinului Pfizer este în scădere pentru tulpina Delta

În prezent, Israelul este țara cu cea mai mare rată de vaccinare. Guvernul a renunțat la restricțiile de pandemie în luna mai, deși un nou val de cazuri, generat de tulpina Delta, a adus-o la marginea unor noi posibile restricții.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea”, a spus dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

Cifra de eficacitate, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane, evaluate între 20 iunie și 17 iulie, este în scădere față de o estimare anterioară de 64%.

Totodată, intră și în conflict cu datele din Marea Britanie care au constatat că vaccinul a avut o eficiență de 88% împotriva unei forme simptomatice de boală.

Studiile susțin și că vaccinul Pfizzer ar avea o eficiență de 41% în prevenirea infecțiilor simptomatice provocate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit Forbes.

Până acum însă, vaccinarea cu două doze funcționează foarte bine pentru a preveni formele grave a bolii, demonstrând o eficiență de 88% împotriva spitalizării și o eficiență de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor israeliene publicate joi.

SourceMediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...