8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Mens Sana Stomatologia viitorului: digitalizată și fără dureri

Stomatologia viitorului: digitalizată și fără dureri

În trecut nu existau soluții pentru înlocuirea dinților lipsă, iar extracția era singura opțiune pentru a trata afecțiunile care provocau dureri și infecții. Astăzi însă, o simplă carie este tratată în mai puțin de jumătate de oră în timp ce cu câteva decenii în urmă, singura soluție pentru o carie ajunsă în stadiul avansat era extracția dintelui în cauză.

 

Problemele dentare un prezentat un subiect important pentru societate astfel că primele dovezi ale tratamentului stomatologic datează încă din antichitate.
Astăzi, tehnica a avansat, iar aparatele utilizate de către medicii dentiști sunt de ultimă generație.

În emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, doctorul Silviu Stănescu, medic specialist parodontolog și ortodont, doctor în științe medicale discută despre avantajele tehnologiei dentare asupra pacientului:

”În primul rând, economia de timp este într-adevăr foarte mare, mai ales la lucrările dentare. Se scutesc câțiva timpi buni din tot ce însemna obținerea pentru pacient de dinți noi.

Adică de la momentul când amprenta este luată, aceasta pleca cu un curier la un laborator, în acel laborator erau niște timpi care trebuiau respectați.

Digitalizând tot acest proces, marea majoritate a timpului petrecut pentru aceste activități dispare. Totodată dispare și eroarea umană sau dată de anumite materiale care se foloseau în acele proceduri. Toate acestea duc la un rezultat mult mai precis și mai rapid.”

Toată această digitalizare înseamnă un cost mai mare pentru pacient?

”Având în vedere despre câte aparate vorbim și de faptul că este tehnologie de ultimă oră, pacienții se vor aștepta să fie niște costuri enorme, ceea ce nu este adevărat. Costurile nu au suferit modificări foarte mari, aș putea spune chiar nesemnificative. Toată această tehnică nouă este benefică în totalitate pacienților.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]