8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Familie ȘTIREA CEA BUNĂ: Mai este posibilă unirea cu Republica Moldova?

ȘTIREA CEA BUNĂ: Mai este posibilă unirea cu Republica Moldova?

Prin ediția din 18 februarie a emisiunii ”Știrea cea bună”, Cornel Dărvășan și-a propus să afle adevărul despre ”calvarul social” prin care trec familiile care se află la limita sărăciei, cu cine se aliază prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova pentru a pune țara pe picioare și care sunt motivele pentru care este esențial ca Republica să se afilieze politic.

Cum a luat naștere PACE (Partidul Acasă Construim Europa)?

”PACE este unica formațiune politică din istoria Republicii Moldova care a reușit în doar 2 luni de zile să se înregistreze drept partid politic”, iar fondatorul partidului, Gheorghe Cavcaliuc, a venit în platoul A7TV pentru a vorbi despre experiențele care l-au determinat să devină ”forța motrice” a acestei organizații.

Sursa Tribuna.md

Tânărul Cavcaliuc se pregătea încă din clasa a 6-a pentru viața sa de adult, cultivând un simț acut al responsabilității după plecarea tatălui în străinătate.

”M-a motivat un vecin care lucra în Organele de Interne, de fiecare dată când îl vedeam în uniformă îmi inspira încredere.”

 

Sursa Unimedia

Care este perspectiva PACE?

”Dorim să integrăm Republica în marea familie europeană prin implementarea practicilor europene acolo unde este fezabil” cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

”Lituania și Republica Moldova sunt țări post-sovietice, aproximativ același număr de locuitori, aproape același număr de kilometri pătrați”, începe Gheorghe Cavcaliuc, dar cu toate acestea nivelul de trai este diferit.

”Republica Moldova a semnat Declarația de Independență a Lituaniei. Noi eram independenți înaintea lor, atunci de ce trăim mai prost?”

 

Muzică de pe plaiuri moldovenești

Ediția se bucură și de prezența Lenuței Burghilă – Vicepreședinte Cultură și Artă a partidului PACE – și a cântărețului brașovean, Gigi Gheorghiu, aceștia antrenându-se într-un omagiu adus muzicii.

Sursa lenutaburghila.ro

Cum se face că cei doi au pus bazele unei colaborări după ce s-au întâlnit tocmai în America, cu toate că drumurile lor se intersectaseră înainte la Chișinău?

Din cine este formată echipa PACE și care sunt promisiunile lansate de partidul nou înființat? Mai este posibilă unirea? Cine sunt cei care încă au viziuni unioniste în prezent?

Puteți afla accesând video-ul următor:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?