Acasă Editoriale Sănătate Știm că nu vr...

Știm că nu vrei să ajungi la spital! Sfaturi ca să te menții sănătos!

Știm că nu vrei să ajungi la spital! Sfaturi ca să te menții sănătos! Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, stilul de viaţă al unei persoane are o influenţă de 50% asupra sănătăţii, în timp ce mediul înconjurător şi factorul ereditar au un aport de doar 20%, iar calitatea serviciilor medicale – de doar 10%.

​România continuă să aibă unul dintre cele mai slabe sisteme de sănătate de pe continent și se află pe locul 1 în Uniunea Europeană la numărul de decese din cauze prevenibile și din cauze tratabile, arată raportul Starea Sănătății în Uniunea Europeană pe anul 2023. Cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor din România rămân cele mai scăzute dintre țările UE, în timp ce numeroase categorii sunt exceptate de la plata asigurărilor de sănătate – doar unul din 3 români plătește asigurare de sănătate. Speranța de viață în România este mult sub media UE și a treia cea mai scăzută dintre statele membre.

Cum ne menținem sănătoși ca să nu ajungem într-un spital din România?

Menține echilibrul în alimentație

Alimentația rațională este esențială pentru organism și asigurarea necesarului de nutrienți, vitamine și minerale, pentru a menține integritatea celulelor, a țesuturilor și organelor pentru funcționarea lor corectă.

Hidratează-te eficient

Apa este esențială pentru sănătatea organismului, ajută la eliminarea toxinelor, îmbunătățește funcția creierului, energizează mușchii, controlează masa corpului și îi menține o temperatură constantă. A bea suficientă apă este una dintre cele mai simple, dar cele mai eficiente modalități de a menține sănătatea.

Practică activitate fizică regulat

Beneficiile fizice și mentale ale practicării sportului în timpul liber sunt numeroase. În general, se recomandă să facem cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi. Mersul pe jos, plimbările cu bicicle­ta, alergarea, înotul și orice tip de activitate fizică practicată constant au efecte benefice importante asupra sănătății.

Asigură-ți un somn de calitate

Uneori, ritmul vieții moderne abia îți dă timp să te oprești și să te odihnești, iar asta poate face ca un somn odihnitor să pară un vis. Cu toate acestea, somnul este la fel de important pentru sănătate ca dieta și exercițiile fizice. Un somn bun va îmbunătăți performanța creierului, starea de spirit și sănătatea. Acest lucru te va ajuta să fii odihnit și să ai mai multă energie pentru ziua următoare.

Gestionează corect stresul

Stresul poate fi definit drept o stare de îngrijorare sau tensiune psihică cauzată de o situație dificilă. Acesta  este un răspuns natural al omului care ne determină să facem față provocărilor și amenințărilor din viața noastră.

Toată lumea experimentează stresul într-o oarecare măsură, însă modul în care răspundem la acesta face diferență pentru bunăstarea noastră generală. Acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale.

Articolul precedentTrecere-petrecere…
Articolul următorAdolescenții și moralitatea

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să abordezi clienții ...

Perioada sărbătorilor e...

Rolul familiei în planul ...

Familia ocupă un loc cent...

Istoria Zilei Recunoștinț...

Ziua Recunoștinței (Thank...

Povestea cutremurătoare a...

La doar 14 ani, Mihai fum...