joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Familie Stela Enache: „După moartea soțului meu, Florin Bogardo, am vrut să uit...

Stela Enache: „După moartea soțului meu, Florin Bogardo, am vrut să uit de meseria de cântăreață”

Distinsa interpretă de muzică ușoară românească, Stela Enache, a fost invitata Ruxandrei Săraru, în cadrul emisiunii „Față în față”. Cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră muzicală, solista a venit în platoul A7TV pentru a împărtăși momentele importante din activitatea sa artistică, dar și pentru a aduce în fața telespectatorilor povestea sa de dragoste, una impresionantă. O poveste de iubire începută în culisele Festivalului de la Mamaia 1971 și continuată, timp de 39 de ani, până la încetarea din viață a compozitorului Florin Bogardo, în 2009.

Provenită dintr-o familie cu rădăcini artistice, Stela Enache a debutat în mod profesionist la Festivalul de la Mamaia în 1971 unde a obținut locul al II-lea la secțiunea „Interpretare”, cu piesele „Să facem florile să cânte”, pe muzica lui George Grigoriu și „Țin minte” pe muzica lui Radu Șerban.

Artista avea 21 de ani când unul dintre cei mai romantici compozitori români, Florin Bogardo, a cerut-o în căsătorie, în mod neașteptat, la trei zile după festival și tot atâtea zile de cunoștință, printr-un bilețel lăsat pe un geamantan.

„Florin plecase de la mare, înapoi la București, să-și ia concediu. Am găsit un bilețel pe geamantan. În bilețel era, practic, cererea în căsătorie, după trei zile de cunoștință. Scurt, concis, frumos: `Dragă starule, nu-mi plac despărțirile nici pentru câteva zile, dar, dacă Dumnezeu vrea, și tu vrei, iubirea noastră aș dori-o fără sfârșit. Asta a fost tot”, a mărturisit, plină de emoție, Stela Enache.

La scurt timp, și având acordul părinților săi, interpreta a acceptat cererea și, astfel, au pornit împreună într-o poveste de viață tumultuoasă, cu multe turnee, cu suișuri și coborâșuri. Timp de 39 de ani cei doi și-au trăit povestea de dragoste în mod discret și civilizat.

În august 2009, pe fondul unor probleme cardiace, Florin Bogardo a fost internat pentru investigații. Dar, în dimineața zilei de 14 august a suferit un atac cerebral, iar ziua următoare a decedat.

„Am trecut greu peste pierderea lui Florin. A fost foarte greu. Nu am mai vrut să fac absolut nimic. Am vrut să uit și de meseria asta. Nu îmi mai ardea de nimic.”, ne-a recunoscut Stela Enache.

Colaborarea lor artistică a fost și va rămâne una dintre cele mai prolifice colaborări de pe scena muzicală ușoară românească. Astfel, au luat naștere melodii care vor dăinui peste ani, precum și una dintre cele mai iubite compoziții, cunoscută mai ales ca fiind coloana sonoră a filmului „Liceeni”, „Ani de liceu”.

 

Aniversarea a 50 de ani de carieră a îndrăgitei artiste este și un omagiu adus soțului său, în memoria căruia face tot posibilul pentru a putea organiza cea de-a doua ediție a Festivalului Florin Bogardo:

„Și astăzi, încă, vreau și asta fac: să-l promovez pe Florin. La fiecare concert, la fiecare apariție a mea spun: cât mai exist eu pe lumea asta, vreau să fac în așa fel încât să nu las să moară numele lui Florin Bogardo și ale celorlalți compozitori; dar, în special, cel al lui Florin Bogardo.

În sensul acesta am făcut și prima ediție a Festivalului Florin Bogardo. Acum mă zbat din nou și sper să reușesc ca, în toamnă, să aibă loc cea de-a doua ediție a Festivalului”.

Puteți urmări integral ediția emoționantă a emisiunii „Față în față” accesând link-ul următor

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...