joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ștefan Madachi - Omul care ajută eroi

Ștefan Madachi – Omul care ajută eroi

”RĂSPUNS OFICIAL: Până crapă cuptoarele! Deci: crăpatul cuptoarelor e limita! (și dacă se taie curentul). Nu există absolut nicio limită!!! Pentru poliție, dsp, spital, ambulanță, pompieri, smurd, COMANDA ȘI LIVRAREA SUNT GRATUITE!”

Dacă dam o căutare simplă, putem afla, de pe Wikipedia, că Ștefan Mandachi este un antreprenor și avocat, stabilit în Suceava, proprietarul unui hotel, dar și al unui lanț de restaurante.

Pe propriul blog el se descrie un pic altfel:

”Îmi doream libertate totală și am simțit întotdeauna că în școală nu se încurajează libertatea. Am găsit independența în antreprenoriat și nu vreau să mă mai despart de vocația vieții mele.”

Personal nu îl cunosc pe Ștefan, deși mi-ar face mare placere.

Am aflat despre el de pe Facebook și așa am descoperit că este unul din acei oameni minunați care face totul pentru a-i ajuta pe cei aflați în prima linie în lupta cu virusul.

Prima oară când am auzit de acest OM a fost atunci când am aflat că și-a pus hotelul la dispoziția personalului medical.

Foto Facebook Stefan Mandachi

”1. S-au cazat (gratuit) primii medici la hotel și de mâine vin alții. Încă mai sunt camere disponibile.

Toate cazările se fac în cel mai corect mod, transparent, nu pe pile sau relații.

Camerele sunt pt. tot personalul medical, nu doar pentru medici (inclusiv asistenți). Cartelele/cheile sunt predate la Spital unde vor fi împărțite de către șefii de secție sau asitenții șefi.

Mergeți cu încredere, selecția se va face corect, în funcție de gravitate. La fel și pentru Poliție.

Nu hotelul face selecția, ci autoritățile, care știu mai bine problemele.

2. Chiar acum m-a sunat un doctor. E de la ortopedie. Face de gardă în locul unui coleg suspect de Coronavirus.

Întrucât am o mare comunitate online mi-a spus să vă rog din suflet ceva în numele tuturor doctorilor:

ATENȚIE, NU MAI VENIȚI LA AMBULATORIU DACĂ NU SUNT PROBLEME GRAVE! În special domnii/doamnele în vârstă, nu mai veniți acum cu probleme vechi (cronice) de șold, genunchi, umăr etc. !!! Puteți amâna un astfel de consult cu câteva luni. Nu arde acum!!!” – scria Ștefan într-o postare pe FB, apoi a făcut un apel la toți cei care îi citesc postările:

”Prietenii mei din listă, vă rog explicați bunicilor și părinților că acum e nevoie DE UN PAS MIC DE FURNICĂ ȘI VOR FI EROI. Să stea acasă. Dacă nu pentru ei, măcar pentru voi. Să amâne cu o lună verificările de rutină, care nu-și au rostul acum. Voi sunteți tineri. Chiar nu aveți un gram de ambiție în voi să convingeți cu argumente niște rude???

În urma discuției cu doctorul am înțeles că PRIMA LINIE nu sunt doar infecțioasele și terapia intensivă. Întreg spitalul este sub asediu!
#unpasmicdefurnică #șîtotulvafibini”

Ștefan nu s-a oprit aici. A continuat și continua să pună la dispoziția medicilor și polițiștilor hrană, meniuri făcute în restaurantele proprii și distribuite gratuit în spitale.

Șeful unei instituții l-a sunat pe Ștefan și l-a întrebat care este numărul de meniuri gratuite ce poate fi comandat, întrucât angajații nu vor să depășească o limită a bunului simț având în vedere că nu achită!

Răspunsul a venit rapid –

”RĂSPUNS OFICIAL: Până crapă cuptoarele! Deci: crăpatul cuptoarelor e limita! (și dacă se taie curentul). Nu există absolut nicio limită!!! Pentru poliție, dsp, spital, ambulanță, pompieri, smurd, COMANDA ȘI LIVRAREA SUNT GRATUITE!

Rog toate instituțiile să solicite meniuri FĂRĂ NUMĂR de la noi fără nicio jenă! (Avem noi pierderi mult mai mari în alte părți, nu aici). Deci nu sărăcim deocamdată, Slavă Domnului!

Mă pun în pielea unui asistent la spital în aceste momente și sunt și mai motivat să măresc producția. Și dacă nu se impun restricții și avem cereri, măresc producția imediat!!!

Atâta timp cât oamenii mei rezistă și mai vin la muncă în Suceava, noi producem și livrăm CU DRAG către medici și cadre militare care se luptă în prima linie.”

Antreprenorul Mandachi NU s-a speriat că își pierde afacerea, NU s-a grăbit să intre în panică că rămâne fără profit, NU și-a concediat angajații!

”Angajații noștri sunt speriați să nu fie contaminați, pentru că în Suceava s-a interacționat enorm și s-a mințit la fel de mult. Au și ei familii. Și cu toate astea, sunt pe baricade… Le repet: să informeze urgent DSP și POLIȚIA dacă au interacționat, să nu riște nimic.

Voi păstra toți acești angajați Spartan, care rezistă acum (livrează). Vor rămâne în firmă cât timp va exista firma (evident, cu acordul lor) chiar dacă se vor închide toate restaurantele și ne vom reprofila. Și vor fi recompensați pentru curajul lor!

Eu consider că angajații mei care acum LUPTĂ și MUNCESC sunt niște eroi. De aceea, ei sunt ÎN LINIA ÎNTÂI! Lor le dedic acest logo, care este simbolul luptei duse de către SALARIAȚI EROI. Orice salariat care muncește acum merită respect, indiferent din ce companie face parte. Acesta este simbolul angajaților din toată România. Să fim în LINIA ÎNTÂI, chiar dacă asta înseamnă să stăm blocați în case!”

Foto Facebook Stefan Mandachi

Mă înclin în fața OMULUI Ștefan Mandachi și sper, din tot sufletul, să pot găsi cât mai mulți astfel de semeni.

Sunt convins că exista foarte mulți oameni și companii care, în aceste momente, ajuta cu tot ceea ce pot.

A7TV  a scris despre o astfel de listă de eroi

România donează din suflet!

Vă mulțumim că existați, că ne dați speranță și ne inspirați.

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...