8.5 C
București
joi, 29 octombrie 2020
Acasă Emisiuni Achiziții externe Statistici șocante - Jumătate din persoanele minore exploatate în Europa provin din...

Statistici șocante – Jumătate din persoanele minore exploatate în Europa provin din orfelinatele din România

Ce am învățat după cazul Caracal? Ce măsuri au luat autoritățile pentru a preveni traficul de persoane? Atât timp cât, din păcate, actele de violență sexuală continuă, se pare că nimic.

Care sunt pașii din punct de vedere juridic pe care trebuie să-i urmeze o victimă supusă unui viol sau unei tentative de viol și care este pedeapsa pentru violator?

Cum vine statul în sprijinul victimelor și cum se implică în mod concret?
Ce se întâmplă cu proiectul legislativ care vizează creșterea pedepselor pentru infracţiunile sexuale (orice formă de abuz sexual și trafic de persoane îndreptat împotriva minorilor) prin care pedofilii, violatorii, vor primi pedepse suficient de mari și în raport cu gravitatea faptelor comise?

Există un sistem de monitorizare din partea MAI a victimelor traficului de persoane?

La aceste întrebări, Mihaela Olaru împreună cu invitații săi Cristian Diaconescu – fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe, Mihai Hotaca – Avocat Baroul București și, prin Skype, Viorel Badea – Președintele Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senatul României au încercat să răspundă în ediția de luni a emisiunii ”Prin Tribunale ca prin viață”.

”4% din persoanele exploatate sexual în India, știați că provin din România? Jumătate din persoanele minore exploatate în Europa sunt din orfelinatele din România? Două sate din Moldova și din Republica Moldova asigură, cu ghilimelele de rigoare, tinere pentru jumătate din bordelurile din Londra? Despre acest lucru vorbim…”, ne-a declarat fostul ministru.

Toate aceste nenorociri nu se pot întâmpla decât cu sprijinul instituțiilor, cu sprijinul politic al diverșilor șefi economici și politici din comunitățile locale, a mai adăugat Cristian Diaconescu.

Ministrul a amintit și de loturile infracționale condamnate în Marea Britanie pentru infracțiuni grave de trafic și achitate în România, lucruri care ne-au făcut să fim ”rușinea Europei, din acest punct de vedere”, nu din cauza românilor, ci din cauza ACELOR români care operaționalizează clanuri și rețele infracționale.

Mihai Hotaca, avocat”Eu cred că nimeni nu controlează, realmente, dacă instituțiile noastre își duc până la capăt scopul pentru care au fost înființate. Asta-i marea problemă. Suntem într-un cerc vicios. Toate lumea spune că există fenomenul, dar nimeni nu face nimic.”

Într-un raport al Departamentului de Stat privind traficul de persoane, Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a arătat că România rămâne pe lista de supraveghere pentru că executivul român nu a sporit eforturile în 2019, iar traficul de persoane a continuat.

Diplomatul a insistat pentru toleranță zero în fața traficului de persoane și a manifestat dorința SUA de a ajuta în combaterea fenomenului.

„Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Astăzi ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să ajute autoritățile.

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu pentru traficanți. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

Mă adresez Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori.

Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine”, a declarat Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Dezbaterea integrală, în emisiunea PRIN TRIBUNALE CA PRIN VIAȚĂ cu Mihaela Olaru

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în...

Alexandru Rafila crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare, scrie News.ro. ”Eu cred...

28 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 28 octombrie 1931 se năștea cunoscutul actor român, Ilarion Ciobanu. Pe lângă actorie, Ilarion Ciobanu a semnat, de asemenea, regia a două filme,...

Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?