8.5 C
București
marți, 29 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Spitalul din Mioveni are nevoie de medici la ATI. La ce sumă...

Spitalul din Mioveni are nevoie de medici la ATI. La ce sumă poate ajunge salariul?

Este nevoie urgentă de medici infecţionişti şi de ATI la Spitalul Orăşenesc din Mioveni, spital de stat, construit de la zero, în județul Argeș.

Potrivit Mediafax, cu gărzi, salariul poate ajunge la 30.000 de lei net, dar posturile nu le vrea nimeni, așa că ATI stă nefolosită.

Spitalul din Mioveni, județul Argeș, arată ca un spital din Occident.

A fost construit de la zero, dar cu toate acestea, unitatea sanitară are o mare problemă, care poate fi regăsită în multe spitale din ţară: lipsa medicilor.

https://www.a7tv.ro/alerta-la-mioveni-spitalul-de-68-milioane-de-euro-a-ramas-fara-medici/

Cea mai gravă lipsă de specialişti este la ATI, deși județul Argeș este în topul îmbolnăvirilor de COVID-19.

Atât în corpul nou de clădire, cât şi în cel vechi este nevoie de cel puţin 8 medici de ATI şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali.

Cei care vor să vină aici primesc salariu mare, spune primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

Cu tot cu gărzi şi sporuri, şi în funcţie de grad şi vechime, se poate ajunge şi la 30.000 de lei net, la care se adaugă masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local.

„Dacă fac șapte gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane, salariu net pe lună.
Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!”, a spus primarul Georgescu.

Managerul spitalului, Horia Trăilă, spune că nu este ajutat deloc de procedurile actuale: pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs.

La fel de adevărat este şi că specialiştii preferă centrele medicale mari, dar şi că în ultimii ani sute de medici de ATI au plecat în străinătate.

„Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă.

Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri În acest moment practic este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici”, a declarat dr. Trăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Slovacia și Cehia se pregătesc pentru revenirea la starea de urgență

În această săptămână, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, premierii...

Ce se va întâmpla, la iarnă, cu căldura și apa caldă în București?

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte, foarte multe” care vor...

Incendiile din California mistuie tot în calea lor. Trei noi victime și peste 50.000 oameni evacuați

Noi victime în nordul Californiei din cauza incendiilor - trei persoane au murit, iar peste 50.000 au fost evacuate după ce vântul puternic a...

29 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Mondială a inimii - În calendarul zilelor internaţionale, 29 septembrie este dedicată inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?