marți, martie 19, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau...

Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau spitale non-covid.

Managerii spitalelor suport cer redeschiderea acestora pentru toți bolnavii, dată fiind scăderea numărului de pacienți cu COVID-19.

Există unități sanitare care sunt aproape goale, iar oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitale non-covid aflate uneori în alte localități.

Autoritățile au anunțat că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea, dar abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți.

În Spitalul Orășenesc Bolintin Vale mai sunt internaţi doar şase pacienţi cu COVID-19, chiar dacă spitalul are 160 de paturi.

Toată lumea se întreabă când se va relua activitatea de dinainte de pandemie, însă răspunsurile sunt foarte greu de dat.

Ministerul Sănătăţii a decis transformarea a 42 de unităţi sanitare în unități suport COVID.

Spitalul din Bolintin, Giurgiu, este format din mai multe pavilioane, aşa că directorului nu i-a fost greu să creeze circuite.

Cei şase bolnavi sunt izolaţi într-un corp de clădire şi îngrijiţi de medici şi asistente care de câteva luni dorm la o pensiune din apropiere.

Restul secţiilor au fost decontaminate şi sunt goale.

La Bolintin sunt angajaţi acum 30 de medici, 70 de asistente şi 39 de infirmiere care aşteaptă redeschiderea spitalului.

De asemenea, la Timişoara cele două spitalele suport COVID sunt în acest moment goale.

În Maternitatea Bega, ultima pacienta a fost externata în urmă cu 8 zile.

Managerii se pregătesc să le deschidă pentru toţi pacienţii, dar Minitrul Sănătăţii le taie elanul.

În toată această situație există și un lucru bun.

Pacienţii care veneau la spital pentru orice afecţiune au înţeles că pot fi ajutaţi şi de medicii de familie ori se pot trata în ambulator.

Articolul precedentREȚETA A LA FABIEN “CHOUQUETTES”
Articolul următor30 MAI ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Beneficiile cititului pentru dezvoltarea creierului

Cititul are multiple beneficii asupra dezvoltării personale. Îmbunătățește gândirea critică, stimulează creativitatea și extinde orizonturile mentale. Citești despre experiențele altora, dobândind înțelepciune și empatie....

La școală: cu telefon sau fără?

În contextul actual, marcat de avansul tehnologic rapid și omniprezența digitalizării, gestionarea accesului copiilor la rețelele sociale devine o provocare majoră pentru părinți și...

Cum să trăiești cu durerea sufletească, în calitate de creștin

Este normal când treci prin momente de suferință să te confrunți cu îndoieli sau întrebări în legătură cu credința. Este însă important să știi...

Cum să cumperi o mașină?

Cumpărarea unei mașini second hand poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să economisească bani și să obțină un vehicul de încredere....