8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau...

Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau spitale non-covid.

Managerii spitalelor suport cer redeschiderea acestora pentru toți bolnavii, dată fiind scăderea numărului de pacienți cu COVID-19.

Există unități sanitare care sunt aproape goale, iar oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitale non-covid aflate uneori în alte localități.

Autoritățile au anunțat că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea, dar abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți.

În Spitalul Orășenesc Bolintin Vale mai sunt internaţi doar şase pacienţi cu COVID-19, chiar dacă spitalul are 160 de paturi.

Toată lumea se întreabă când se va relua activitatea de dinainte de pandemie, însă răspunsurile sunt foarte greu de dat.

Ministerul Sănătăţii a decis transformarea a 42 de unităţi sanitare în unități suport COVID.

Spitalul din Bolintin, Giurgiu, este format din mai multe pavilioane, aşa că directorului nu i-a fost greu să creeze circuite.

Cei şase bolnavi sunt izolaţi într-un corp de clădire şi îngrijiţi de medici şi asistente care de câteva luni dorm la o pensiune din apropiere.

Restul secţiilor au fost decontaminate şi sunt goale.

La Bolintin sunt angajaţi acum 30 de medici, 70 de asistente şi 39 de infirmiere care aşteaptă redeschiderea spitalului.

De asemenea, la Timişoara cele două spitalele suport COVID sunt în acest moment goale.

În Maternitatea Bega, ultima pacienta a fost externata în urmă cu 8 zile.

Managerii se pregătesc să le deschidă pentru toţi pacienţii, dar Minitrul Sănătăţii le taie elanul.

În toată această situație există și un lucru bun.

Pacienţii care veneau la spital pentru orice afecţiune au înţeles că pot fi ajutaţi şi de medicii de familie ori se pot trata în ambulator.

Articolul precedentREȚETA A LA FABIEN “CHOUQUETTES”
Articolul următor30 MAI ÎN ISTORIE


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]