8.5 C
București
duminică, 27 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau...

Spitale goale, pacienți nevoiți să apeleze doar la medicul de familie sau spitale non-covid.

Managerii spitalelor suport cer redeschiderea acestora pentru toți bolnavii, dată fiind scăderea numărului de pacienți cu COVID-19.

Există unități sanitare care sunt aproape goale, iar oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitale non-covid aflate uneori în alte localități.

Autoritățile au anunțat că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea, dar abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți.

În Spitalul Orășenesc Bolintin Vale mai sunt internaţi doar şase pacienţi cu COVID-19, chiar dacă spitalul are 160 de paturi.

Toată lumea se întreabă când se va relua activitatea de dinainte de pandemie, însă răspunsurile sunt foarte greu de dat.

Ministerul Sănătăţii a decis transformarea a 42 de unităţi sanitare în unități suport COVID.

Spitalul din Bolintin, Giurgiu, este format din mai multe pavilioane, aşa că directorului nu i-a fost greu să creeze circuite.

Cei şase bolnavi sunt izolaţi într-un corp de clădire şi îngrijiţi de medici şi asistente care de câteva luni dorm la o pensiune din apropiere.

Restul secţiilor au fost decontaminate şi sunt goale.

La Bolintin sunt angajaţi acum 30 de medici, 70 de asistente şi 39 de infirmiere care aşteaptă redeschiderea spitalului.

De asemenea, la Timişoara cele două spitalele suport COVID sunt în acest moment goale.

În Maternitatea Bega, ultima pacienta a fost externata în urmă cu 8 zile.

Managerii se pregătesc să le deschidă pentru toţi pacienţii, dar Minitrul Sănătăţii le taie elanul.

În toată această situație există și un lucru bun.

Pacienţii care veneau la spital pentru orice afecţiune au înţeles că pot fi ajutaţi şi de medicii de familie ori se pot trata în ambulator.

Articolul precedentREȚETA A LA FABIEN “CHOUQUETTES”
Articolul următor30 MAI ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Fresh Acces, o PREMIERĂ pe piața media din România! Care este elementul surpriză din noua producție TV?

Suntem mereu alături de voi, publicul nostru, atenți la sugestiile și dorințele voastre și vă anunțăm, cu bucurie, că am îmbogățit grila de toamnă...

S-a dat startul alegerilor locale! 19 milioane de români sunt chemați la vot

Duminică 27 septembrie, la ora 7 dimineaţa, s-a dat startul alegerilor locale din România! Până la ora 21:00, când se închid urnele, cele peste 19...

27 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale...

26 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 26 septembrie, se celebrează ziua europeană a limbilor. Cu acest prilej, sunt promovate multilingvismul și diversitatea culturală de pe Bătrânul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?