miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă arhiva emisiuni conectat Sorin Muncaciu: Certificatul verde nu are nicio bază științifică

Sorin Muncaciu: Certificatul verde nu are nicio bază științifică

Vaccinarea, deși este metoda cea mai eficienta de protejare împotriva formelor grave de Covid 19, nu este accesibilă tuturor din cauza contraindicațiilor, ori nu este acceptată de toți, nefiind convinși, încă, de eficacitatea serului.

Deputatul Sorin Muncaciu, membru în Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, a explicat, în emisiunea Conectat by Ani Crețu, care este necesitatea pentru dezvoltarea unui tratament bazat pe antivirale:

 „Certificatul verde nu are absolut nicio bază științifică. Parlamentarii britanici au cerut Comunității Europene un studiu, pe ce se bazează acest certificat și bineînțeles că nu a existat niciun studiu.

Dar atunci când avem de a face cu medicamente antivirale, studiile sunt ignorate. Această concepție, în ministerul Sănătății, trebuie să înceteze și profesorul Rafila a înțeles că există o foarte mare dorință, în populație, de a avea o alternativă.

Până acum a existata argumentul următor: vaccinurile vor împiedica transmiterea bolii, vor face ca această pandemie să se încheie, lucru care nu s-a întâmplat. Atunci e timpul să trecem la medicina clasică, introducem antivirale imediat în protocoale rapide. În acest moment nu ne putem permite ca următorul val să ne prindă fără medicamente.”

Site-ul Uniunii Europene https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_21_5367 oferă informații cu privire la procesul de compunere al unui protocol bazat pe antivirale:

„Vaccinarea este principalul nostru instrument de protecție împotriva infecției, a formei grave a bolii și a spitalizărilor, și, în cele din urmă, de stopare a pandemiei. Cu toate acestea, pentru cei infectați, disponibilitatea unor mijloace terapeutice sigure și eficace împotriva COVID-19 este esențială.

În plus, persoanele care nu pot fi vaccinate, care nu au fost încă vaccinate și, într-o măsură mai mică, unele dintre cele vaccinate, care au un răspuns imun insuficient, sunt încă expuse riscului.

Mijloacele terapeutice disponibile pentru pacienții afectați sunt în prezent limitate, existând un singur produs, remdesivir, autorizat la nivelul UE.

La 6 mai 2021, Comisia Europeană a lansat Strategia UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, care vizează cercetarea, dezvoltarea, autorizarea, producerea și punerea la dispoziție pe scară largă a mijloacelor terapeutice”

 

 

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...