8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni conectat Sorin Muncaciu: Certificatul verde nu are nicio bază științifică

Sorin Muncaciu: Certificatul verde nu are nicio bază științifică

Vaccinarea, deși este metoda cea mai eficienta de protejare împotriva formelor grave de Covid 19, nu este accesibilă tuturor din cauza contraindicațiilor, ori nu este acceptată de toți, nefiind convinși, încă, de eficacitatea serului.

Deputatul Sorin Muncaciu, membru în Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, a explicat, în emisiunea Conectat by Ani Crețu, care este necesitatea pentru dezvoltarea unui tratament bazat pe antivirale:

 “Certificatul verde nu are absolut nicio bază științifică. Parlamentarii britanici au cerut Comunității Europene un studiu, pe ce se bazează acest certificat și bineînțeles că nu a existat niciun studiu.

Dar atunci când avem de a face cu medicamente antivirale, studiile sunt ignorate. Această concepție, în ministerul Sănătății, trebuie să înceteze și profesorul Rafila a înțeles că există o foarte mare dorință, în populație, de a avea o alternativă.

Până acum a existata argumentul următor: vaccinurile vor împiedica transmiterea bolii, vor face ca această pandemie să se încheie, lucru care nu s-a întâmplat. Atunci e timpul să trecem la medicina clasică, introducem antivirale imediat în protocoale rapide. În acest moment nu ne putem permite ca următorul val să ne prindă fără medicamente.”

Site-ul Uniunii Europene https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_21_5367 oferă informații cu privire la procesul de compunere al unui protocol bazat pe antivirale:

“Vaccinarea este principalul nostru instrument de protecție împotriva infecției, a formei grave a bolii și a spitalizărilor, și, în cele din urmă, de stopare a pandemiei. Cu toate acestea, pentru cei infectați, disponibilitatea unor mijloace terapeutice sigure și eficace împotriva COVID-19 este esențială.

În plus, persoanele care nu pot fi vaccinate, care nu au fost încă vaccinate și, într-o măsură mai mică, unele dintre cele vaccinate, care au un răspuns imun insuficient, sunt încă expuse riscului.

Mijloacele terapeutice disponibile pentru pacienții afectați sunt în prezent limitate, existând un singur produs, remdesivir, autorizat la nivelul UE.

La 6 mai 2021, Comisia Europeană a lansat Strategia UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, care vizează cercetarea, dezvoltarea, autorizarea, producerea și punerea la dispoziție pe scară largă a mijloacelor terapeutice”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...